A qui li corresponga – A QUARTELL, ELS DINERS TÉ BARRERES ARQUITECTÒNIQUES

3
1647

Volia intentar-ho volant però clar!

Un veí de Quartell em va localitzar per a comentar-me les dificultats que pateixen algunes persones per a accedir a les entitats bancàries de la localitat de Quartell. El mateix veïns de Quartell, de Benavites, de les Residències,…

Va arribar un veí de Quartell, amb cadira de rodes, a una de les dues entitats financeres, volia entrar però, primer tenia que salvar el primer obstacle, el rastell de la vorera. En una parenceria de destresa, aconsegueix pujar el rastell però, només les dues rodes davanteres. Amb la mirada no va mesurar bé, existeix un altre obstacle, la vorera no té la suficient amplària perquè càpia tota la cadira. No obstant açò, l’hàbil pilot de la cadira de rodes, es resistia a no poder entrar a agafar els seus diners i intenta una maniobra d’alt risc. Espectacular el seu moviment de mans, acompanyades pel seu tronc i cap. Aconsegueix col·locar les quatre rodes damunt de la vorera.

Amb la satisfacció d’estar en la vorera, descansa per a agafar aire, la fatiga de l’esforç se li aprecia en el seu rostre, no podia ni obrir els seus ulls.

Una vegada recuperat el seu habitual color de cara, obri els seus ulls, la sorpresa era majúscula. Li esperava un graó, el de la porta de l’entitat financera, d’uns 20 centímetres d’altura. Per al voluntariós pilot de trial, de cadira de rodes, era massa escull. Si haguera sigut Toni Bou, el 22ª vegades campió del món de trial, pot ser que alguna cosa més podia haver fet. Ell va abandonar.

Al final va poder aconseguir els seus diners però, no va poder entrar, van haver d’intervenir terceres persones. No està gens malament l’ajuda però, la persona vol ser autònoma.

Només s’adonen, de les barreres arquitectòniques, quan les pateixen les persones que poden solucionar la barrera. En molts llocs públics, dels pobles de les Valls, existeixen aquestes barreres arquitectòniques. Ho estem estudiant, falta pressupost, … en definitiva, quatre detalls per a despistar i quatre contents.

3 Comentaris:

  1. El problema es el mateix en les dos sucursals bancaries, tant la de la Caixa com la de Bankia, i la responsabilitat es de l’Alcalde i de l’Ajuntament de Quartell per no cumplir lo que disposa la normativa sobre Barreres arquitectòniques, malgrat que La Llei es igual per a tots, pero no s’exigeix igual a tots. Si tenen algún dubte la Llei 1/1998 de la Generalitat Valenciana, de Accesibilidad y Supresión de Barreras Arquitectónicas, Urbanísticas y de la Comunicación ho assenyala molt clar.

  2. No crec que puga entrar volant tampoc a l’ajuntament de quartell. Han passat 25 mesos des que va entrar a manar socialistes-compromis i n’hi ha un escalo a la porta d’entrada que pareix la barrera dels bous. Qué bonico es criticar als demes i despres no complir lo que has promes.

  3. Esta situación deja bien claro el incumplimiento de las promesas electorales de los ayuntamientos y la pasividad también de los afectados, que podrían ejercer sus derechos a través de las asociaciones de jubilados, defensor del pueblo et.

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí