L’aigua, de la Font de Quart, és un risc per a la nostra salut física?

0
1840

M’he permès la llibertat de col·locar un senyal més indicant el perill

Ja ho sabem, fa molta calor. Uns diuen que com l’any anterior, estem en temps d’açò; uns altres, més que mai, açò no és normal. Fa temps que no plou, podria refrescar l’ambient. Serà el canvi climàtic?

La qüestió és que, a aquest pas, aigua ens va a faltar. Encara que dóna la sensació que sobrats anem d’ella.

Pràcticament tots els dies, sobretot el barranc que passa per darrere del Centre de Salut de Faura, porta aigua. No és que estiga plovent per les muntanyes no, és l’aigua de la Font de Quart.

Barranc-2Uns agricultors diuen que la sèquia de la Font de Quart, quan rega el terme de Benifairó, partida el Quémalo, porta un tub del motor de Frai Humil. Aquest li ocasiona, a la sèquia, una capacitat d’aigua inferior a la qual li arriba, la depassa i a perdre. Altres agricultors comenten que el reg a degoteig ha generat l’abandó de les sèquies, les quals, estan brutes o ben trencades, la depassa i a perdre.

Segur que existiran altres motius més, i més concrets, que provoquen el desviament de l’aigua. La veritat és que, aquesta circumstància, inunda camps i és un perill per a la salut física.

Que se sàpia estan existint accidents amb tractors, amb motos, amb bicicletes i a peu. Hi ha coneixement, a Faura, de dos veïns que han sigut operats d’un braç. Uns altres han sigut caigudes lleus.

Es genera el que denominem “llimac”, acompanyat d’unes babositats, la qual cosa, provoquen que, el sòl, siga una autèntica pista de patinatge.

A dia d’avui, contínua passant aigua; a dia d’avui, contínua inundant-se camps; a dia d’avui, contínua el risc de trencar-se algun os, o una altra cosa.

L’aigua, de la Font de Quart, és un risc per a la nostra salut física? O serà per l’abandó de l’home?

Barranc-3

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí