AFACAM per Nadal balla amb l’escola de Danses El Cresol de Sagunt

0
738

L’escola de dansa de música tradicional El Cresol de Sagunt, durant les festes nadalenques, ha visitat les instal·lacions de l’Associació de Familiars de Persones amb Malaltia d’Alzheimer i altres demències del Camp de Morvedre i Puçol «AFACAM«. En aquesta visita El Cresol va delectar i va fer participar ballant als seus usuaris, passant una vesprada festiva amb la música, sempre miraculosa, els va portar a recordar els seus moments de joventut.

A continuació poden veure unes imatges de l’acte realitzat amb l’escola de dansa de música tradicional El Cresol de Sagunt, a més de l’entrevista a Carlos, educador social.

La seu social es troba en la localitat de Sagunt, en Camí de la Mar S/N (Antiga Guarderia del Niño Jesús), sent el seu àmbit territorial d’actuació la comarca del Camp de Morvedre i la veïna localitat de Puçol (València), abastant un total de 17 poblacions.

La finalitat principal de AFACAM és el suport psicològic i terapèutic a les persones amb malaltia d’Alzheimer o altres demències i les seues famílies.

Actualment, la malaltia d’Alzheimer pot considerar-se com el trastorn degeneratiu per excel·lència degut entre altres coses a l’increment de persones que la pateixen en els últims anys en les societats desenvolupades.

Es tracta d’un procés degeneratiu a nivell neurològic, que evidentment afecta per principi els processos mentals superiors, com són la memòria, el llenguatge i les funcions cognitives. Conforme transcorre aquest procés, la persona que la pateix va perdent cada vegada més el control de la seua realitat i per això es troba catalogat com una forma de demència; desafortunadament aquesta situació sol estar acompanyada per problemes a nivell motriu, deambulació, atacs de pànic, al·lucinacions i ansietat, que igualment incrementen la seua intensitat i freqüència a mesura que avança la malaltia, per tant, la dependència del malalt és cada vegada major.

Actualment atenen 80 usuaris i hi ha més de 40 esperant per a poder ser atesos. Per a informar-se per a col·laborar o altres consultes, ho poden fer amb la següent foto que es troba al peu.

 

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí