L’Ajuntament de Faura augmenta la potència de la CEL amb 33 KW més i reduir el preu de la factura elèctrica

0
442

La nova actuació de la Comunitat Energètica Local ha estat possible gràcies a una subvenció de l’IVACE de quasi 30.000 euros

Un any després de començar el procés de creació de la primera Comunitat Energètica Local (CEL) de Faura, l’Ajuntament continua implementant mesures per tal de millorar el servei que presta aquest ens on s’han adherit, a més del propi Govern local, totes aquelles veïnes i veïns interessats en utilitzar energies renovables i reduir el preu de la seua factura elèctrica. L’última actuació ha servit per augmentar la potència de la CEL amb la instal·lació de 33 kw més, després d’instal·lar 76 plaques fotovoltaiques noves de 450 vatios cadascuna.

D’aquesta manera, el número total de plaques col·locades a la coberta del pavelló multiusos municipal ascendeixen en l’actualitat a 144, ja que al desembre de l’any passat s’instal·laren les primeres 68, que suposaven 27 kw.

La nova actuació, amb un cost total de 45.375,00 €, s’ha pogut portar a terme gràcies a una subvenció de prop de 30.000 euros de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE), dependent de la Conselleria d’Economia Sostenible de la Generalitat Valenciana, i incideix en l’objectiu de l’Ajuntament de convertir a Faura en un poble cada vegada més sostenible. A més, el poble ha passat a formar part del grup de municipis pioners en tota Espanya en apostar per aquest model d’autoconsum col·lectiu de proximitat, considerat per la normativa europea clau per a aconseguir la transició energètica real.

IMPLEMENTACIÓ DEL PACES DE FAURA

Amb la creació i posada en marxa d’aquesta CEL, Faura va donar un pas més en la implementació del seu Pla d’Acció pel Clima i l’Energia Sostenible (PACES). Un document, aprovat per unanimitat durant 2021, que recull les mesures per a reduir l’emissió de CO₂ a nivell local i avançar en els objectius de sostenibilitat del municipi per superar els objectius establerts per la UE per a l’any 2030. En eixe sentit, aquesta figura d’autoconsum col·lectiu és una de les línies estratègiques a implantar permetent la millora de l’eficiència energètica i disminuint les emissions de CO₂.

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí