Alumnes d’El Ceip l’Ermita de Benifairó ens mostren la realitat del nostre comportament amb el nostre entorn

0
692

Des d’El Ceip l’Ermita de Benifairó, l’equip de Mestres i l’alumnat ens hem sentit preocupats amb els problemes que deriven de no tindre cura de la natura al nostre voltant i a nivell general, en tot el nostre planeta, volem continuar gaudint del que aquesta ens aporta: salut física i mental per a tindre major qualitat de vida.

El projecte d’innovació i investigació que estem portant a terme en l’escola, tracta de que tota la comunitat educativa del ceip l’Ermita es senta compromesa amb el reciclatge, la cura del nostre entorn, els nostres carrers,….

Com la situació actual no ens deixa reunir-nos amb altres companys u companyes de la resta d’aules, el projecte original va ser canviat. Per tant, el projecte l’estem desenvolupant de la següent manera:

El nostre projecte, es centra en el objectius de l’agenda 2030 que marca l’ONU per a un desenvolupament sostenible del nostre planeta. Del 17 objectius, estem treballant 5 amb més profunditat.

ESCOLTAR L’ENTREVISTA ALS ALUMNES

Per a escoltar la tertúlia en el mòbil, tocar el text: Reproducir en Navegador

Infantil Objectius 14 , Vida submarina

i Objectiu 15 Vida Terrestre

Primer Cicle Objectiu 13 Acció pel clima
Segon cicle Objectiu 12 Consum i produccions responsables
Tercer Cicle Objectiu 11 Ciutats i comunitats sostenibles

 

Al primer trimestre cada cicle, va investigar sobre el seu objectiu, i el nostre cicle, el tercer cicle, concretament analitzarem unes enquestes que des del centre enviaren als alumnes, mestres, famílies, i localitat de Benifairó.

Amb el resultat de les enquestes férem un analitzi de que la comunitat educativa i la població de Benifairó pensaven sobre la cura de l’entorn i de la nostra localitat.

Parlar un poc dels resultats més cridaners

Si es volen vore els resultats de les investigacions, es pot entrar a la web del centre, a l’apartat projecte PIIe, i allí estan els resultats de les investigacions dels objectius fets per cada cicle.

Durant el segon i tercer trimestre, la feina que tenim els xiquets i xiquetes del centre, es investigar, segons el nostre objectiu, aplicant-ho a la localitat i entorn més proper de Benifairò, els nostres objectius.

Els alumnes d’infantil, estan realitzant una sèrie de passejades pels voltants per vore quina es la situació en la que es troba el nostre medi, els alumnes de primer cicle, estan preparant una sèrie de  materials, per tal d’explicar a la resta de companys i companyes, famílies, i comunitat educativa, quina deixalla va en cada contenidor, al segon cicle estan….

I la tasca que tenim al tercer cicle, es fer arribar la nostra feina i els nostres resultats de la investigació a la comunitat educativa i a l’ajuntament. Mitjançant la radio, premsa, revista escola, reunions amb equip govern, ….

Deixar una resposta:

Please enter your comment!
Please enter your name here