Amics dels arbres ARVASE organitza la ruta del nostre arbratge

0
974

Magnífic lloc d’eixida per a una ruta entre el nostre patrimoni d’arbratge de la Vall de Segó, La Font de Quart. Dissabte passat, dia 24 de juliol, els socis i sòcies van iniciar la ruta per la centenària garrofera, situada en l’exterior de la Font, amb José Carlos Bellver, representant de l’Associació ARVASE (Arbrats La Vall de Segó), donant tot tipus de detalls de cura i característiques del monumental arbre, així com de tota la ruta que ens espera.

Es va continuar passant pel Fals Plataner i la Morera, situades en l’inici del canal de l’eixida d’aigua de la Font de Quart. Posteriorment, passem pel Molí de Quart de propietat privada, on es pot veure un om tallat per la seua arrel, però amb les seues arrels subterrànies que travessen la carretera per a assenyalar una nova vida en l’altra part. D’ací es va passar al Molí de l’Arap, trobant-se un imponent om.

Posteriorment, ens dirigim a l’entrada de Quartell per l’antic escorxador i ens reben uns pins majestuosos, Quartell ha sigut el poble dels pins. Aprofitant l’ombra dels pins, es fa un xicotet avituallament.

Amb les bateries recarregades, se segueix amb direcció a la jardinera de pedra amb l’arrel de la morera. La impressionant morera va ser tallada, molestava pel pas de la línia de corrent elèctric. Seguim cap al Molí de Baix, de propietat de l’Ajuntament de Benifairó de les Valls, el qual es troba en ruïnes. Ara fa sis anys, quatre oms de més de 70 anys, allí es trobaven sans i mostrant la seua espectacularitat en el seu hàbitat natural però, per interessos particulars i consentiment de l’Ajuntament, els quatre van ser tallats i arrasats.

Per a finalitzar la ruta, ens dirigim al llidoner que es troba darrere del Centre de Salut de Faura. És un arbre amb molts anys i forma part del nostre arbratge patrimonial. Està sa, però amb risc, viu amb litigi del propietari del camp, sembla ser que ho vol tallar.

Dissabte que ve, dia 31 de juliol, a les nou hores, hi haurà una segona ruta. Sempre interessant conéixer el nostre patrimoni.

MIREU LA RUTA

 

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí