ANNA LLUCH VISITARÀ FAURA AMB MOTIU DEL DESCOBRIMENT DE LA SEUA ESCULTURA AL PASSEIG DE LES DONES

0
941

La investigadora valenciana serà homenatjada el pròxim 16 d’abril en un acte que destaca la seua contribució a la lluita contra el càncer de mama

En una trobada que s’anticipa tan emotiva com inspiradora, Faura rebrà la visita el pròxim 16 d’abril d’una de les més distingides personalitats en l’àmbit de la salut i la investigació científica d’Espanya, la doctora Anna Lluch. L’Ajuntament de Faura ha organitzat per a eixe dia un acte en el que l’experta en càncer de mama serà homenatjada en passar a formar part del Passeig de les Dones, gràcies a la instal·lació d’una nova escultura creada en el seu honor.

La Dra. Lluch se sumarà així al conjunt d’històriques dones ja existents en aquesta ruta que celebra la contribució femenina en diferents esferes i que va ser creada en col·laboració amb el CEIP Sant Vicent Ferrer al paratge de La Rodana. L’acte començarà, a les 18 hores, amb el descobriment d’aquesta nova peça. A continuació, tant Anna Lluch como la resta de persones assistents podran gaudir junts d’un tast pasqüer. El punt de trobada serà el Jardí de les Cinc Roses.

Dissenyada com un marc de fotos que perfila a Anna Lluch, l’element no sols actuarà com un recordatori de la seua inavaluable contribució, sinó que també promourà una interacció directa, convidant a les persones que visiten l’espai a capturar un moment «junt» a l’homenatjada, creant així un tribut més personal i pròxim.

Posteriorment, a les 18.30 hores, la cita continuarà a la Casa Gran, on es brindarà a tots els presents l’oportunitat de conversar de manera pròxima i personal amb la metgessa valenciana, oferint un espai per a l’aprenentatge i la conscienciació sobre el càncer de mama.

EL PASSEIG DE LES DONES, TESTIMONIATGE VIVENT DEL PODER FEMENÍ

El Passeig de les Dones de Faura no és només un camí entre la naturalesa. És una senda de reconeixement i memòria, un lloc on es rendix tribut a les dones que han deixat una petjada inesborrable en la història i la cultura. Cada arbre, cada placa, porta amb si el nom i l’essència de dones extraordinàries, des de líders en l’àmbit de la política, la ciència, la literatura, fins a pioneres en l’art i la música. Aquest passeig és un testimoniatge vivent del poder femení, on es    destaquen figures com les homenatjades en el Jardí dels cinc Roses, simbolitzant la lluita, la resistència, i la florida de l’esperit femení contra tota adversitat.

El que va començar amb l’escultura Passat, present i futur i el Passeig de les Dones ha anat creixent gràcies a altres iniciatives, com la Cadira Carmelina, una cadira-escultura que ret homenatge a l’autora de “Matèria de Bretanya”, i el Jardí de les Cinc Roses, on cinc varietats de roses porten el nom de diferents dones. L’última incorporació va ser El Camí de l’Estima, on mitjançant un recorregut al llarg del parc de La Rodana el visitant pot trobar quatre escultures amb què s’incidix en la necessitat d’educar en la tolerància, el respecte i les relacions sanes.

Ara, amb la peça dedicada a Anna Lluch es continua treballant en el mateix projecte que ha fet que La Rodana s’haja convertit ja en tot un símbol a favor de la igualtat i en contra la violència de gènere. A més, el fet que el poble de Faura puga comptar amb la seua presència en aquest emotiu acte reforça el missatge d’inspiració i esperança que aquest espai representa per a totes les generacions.

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí