EL PLE DE FAURA RATIFICA LA REVISIÓ PARCIAL DEL PLA LOCAL REDUÏT DE PREVENCIÓ D’INCENDIS FORESTALS

0
302

Ajuntament de Faura, 5 d’octubre de 2021

Durant la sessió plenària també s’ha aprovat el Compte General de 2020

L’Ajuntament de Faura ha ratificat per unanimitat durant el Ple ordinari del mes de setembre el decret pel que s’aprovava la revisió parcial del Pla local reduït de prevenció d’incendis forestals (PLRPIF) del terme municipal, després que el passat 10 d’agost rebera el vistiplau de la Secció Forestal, de la Direcció Territorial de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica. Cal recordar que l’aprovació parcial de la revisió del PLRPIF es va fer a la sessió plenària de juliol de 2020 motivada entre altres coses per ampliar la línia d’actuacions de prevenció d’incendis a dur a terme.

APROVACIÓ DEL COMPTE GENERAL DE 2020
A la mateixa sessió, s’ha aprovat també amb el vot favorable de tots els membres del plenari el Compte General de la Corporació de l’exercici 2020, que es va sotmetre a dictamen de la Comissió Especial de Comptes el 29 de juny de 2021. Els estats i comptes de l’entitat local per a eixe exercici s’han caracteritzat per l’equilibri, ja que el total d’actius ha igualat al total de pasius. El Compte General serà remés a la Sindicatura de Comptes per al seu control.

PROPOSICIONS DELS GRUPS POLÍTICS
Pel que fa a les mocions presentades pels grups polítics, el Grup Municipal Socialista ha portat al Ple una proposta perquè s’estudie la col·locació d’algun contenidor adaptat per a la recollida de taps. Un primer pas perquè l’Ajuntament es convertisca en una institució de Resudi Zero que fomenta l’economia circular, ja que la recollida d’aquestos residus generats pels i per les veïnes de Faura permetrà que siguen reconvertits en mobiliari urbà. Una iniciativa que, a més, servirà per a reduïr la petjada de carboni. La moció ha estat aprovada per unanimitat.

Per la seua banda, Junts per Faura ha presentat una moció per a l’eliminació de les barreres arquitectòniques del carrer Santa Bàrbara en els seus encreuaments amb C/ Mestre Serrano/Colom, C/ Pizarro/En Jaume i C/ 9 d’octubre/Lepanto. En eixe sentit, el grup ha indicat que aquestos encreuaments no tenen les voreres de les cantonades adaptades a persones amb mobilitat reduïda, fet que suposa un problema afegit a les persones que usen aquesta via, una part de les quals són compradors que van i venen al supermercat amb carros de la compra. La moció ha rebut el vot favorable de tots els grups polítics.

Junts per Faura ha presentat una segona moció per a promoure l’acollida i l’asil de persones refugiades d’Afganistan i per la defensa dels drets humans. A eixe respecte, el grup ha demanat que l’estat espanyol faja efectiva l’obligació de protecció internacional a les persones que fugen de l’Afganistan perquè la seua vida corre perill, i que intensifique les accions diplomàtiques per tal que aquestes persones puguen eixir del país. A més, ha reclamat que s’atenga la petició del Govern de la Generalitat d’obrir un contingent perquè des del País Valencià es puga gestionar l’acollida del major nombre de persones possibles. La proposta ha estat aprovada per unanimitat.

L’orde del dia ha comptat amb una última moció de Junts per Faura per demanar suport a la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per la gratuïtat dels productes per al període “Tres Voltes Rebel”. Una proposta legislativa que demana la gratuïtat dels productes sostenibles per a la menstruació, d’una banda, i també que hi haja a les dependències dels edificis públics productes per al període d’un sol ús accessibles per a treballadores i públic en general. La proposta, que ha rebut el vot favorable de tots els membres del plenari, també anima a la ciutadania a signar aquesta ILP.

 

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí