L’Ajuntament de Quart de les Valls s’adhereix al Programa REVIU

0
583

Un projecte que treballa pel manteniment de la població del medi rural i l’augment de la seua qualitat de vida

Quart de les Valls, octubre 2021

L’Ajuntament de Quart de les Valls s’adhereix al Programa REVIU al mes de setembre per buscar i centrar les necessitats i oportunitats de cada territori. “La Generalitat Valenciana a través de l’Agenda Valenciana antidespoblament (AVANT) i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, van llançar el 24 de setembre de 2021, el programa d’emprenedoria denominat REVIU, perquè persones i famílies s’instal·len en municipis en risc de despoblament”.

Aquest programa té l’objectiu d’assessorar famílies per a que s’instal·len amb els projectes econòmics en els pobles, articuladament amb els ajuntaments i les associacions. Es tracta de observar les necessitats i oportunitats de cada poble per actuar sobre els desequilibris demogràfics i econòmics existents que porten a l’exclusió territorial de les zones rurals.

«Som sabedors que el comerç a la nostra població es escàs, i per tant estem treballant amb diferents línees perquè poc a poc puguem anar millorant aquesta mancança de comerç i empreses locals» afirma l’Alcalde de Quart de les Valls, Néstor Albert.

Inicialment va ser un programa pilot per a set municipis com ara: Argelita, Almedíjar, Cinctorres, Torralba del Pinar, Cirat, La Yesa i Matet, que, per les seues característiques, possibilitats de relleu generacional i habitatge, estaven en condicions de ser part inicial d’aquest programa i acollir els projectes de vida de les famílies. En l’actualitat aquest programa s’està duent a terme en tota la Comunitat Valenciana i compta amb 155 municipis adherits.

D’aquesta manera, l’Ajuntament de Quart s’uneix al Programa REVIU amb la intenció de potenciar la zona rural i prevenir el despoblament dels municipis menuts. Els agents realitzaran el desenvolupament local de la FVMP que, juntament als tècnics dels ajuntaments trobaran solucions a les necessitats del municipi. «Aquesta adhesió al programa REVIU és una bona oportunitat per potenciar la arribada al nostre poble de noves famílies interessades en posar en marxa projectes econòmics al poble», conclou Albert.

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí