Aprovada per unanimitat una proposta de Junts per Faura sobre ajudes al camp valencià

0
1723

Comunicat de premsa de Junts per Faura

El primer ple de l’Ajuntament de Faura de l’any 2017 ha servit perquè la corporació, a instàncies de Junts per Faura, demane al Ministeri d’Agricultura i a la Unió Europea diverses ajudes i línies de crèdit per a pal·liar la greu crisi que ha patit la campanya de la taronja a les comarques valencianes. A més, la moció insta la Conselleria d’Agricultura a fer un estudi de viabilitat per involucrar les distintes administracions en la recerca de solucions.

D’altra banda, la coalició valencianista constituïda per Esquerra Republicana i Compromís a Faura també ha vist aprovada una iniciativa que reitera el rebuig de l’Ajuntament de Faura a l’obertura de la pedrera al paratge d’El Pinyal i reclama que es comunique aquesta postura a l’Ajuntament de Sagunt i a la Conselleria de Medi Ambient. En aquesta qüestió, des de Junts per Faura han destacat “la sorprenent posició del PSOE i el PP, que s’han abstingut a l’hora de votar”.

El portaveu de Junts per Faura, Domènec Garcia, ha declarat al respecte que “en el tema d’El Pinyal tota pedra fa paret i si encara no s’ha comunicat oficialment a Conselleria el nostre rebuig, aquesta és una bona ocasió per a fer-ho i mostrar-nos ferms en una qüestió en què la unanimitat a la Vall de Segó és incontestable. No entenem que el PSOE no done suport a la moció pel fet que la porte endavant el nostre grup, com han donat a entendre la portaveu socialista, afirmant que sols pretenem traure’n un rèdit polític”.

EL ple també ha aprovat tres mocions més de Junts per Faura. En una iniciativa es demana la baixada del límit electoral per a entrar a les Corts valencianes del 5% al 3%, per tal de posar fi al que els valencianistes consideren “una injustícia històrica”. En una altra, també aprovada per unanimitat, s’ha instat el Congrés de Diputats a dur endavant mesures per permetre el vot a partir dels 16 anys. Finalment, la coalició d’ERPV i Compromís ha aconseguit que s’aprove una proposta que demana a l’equip de govern que s’estudie la col·locació d’aparcaments gratuïts per a bicicletes en les zones més confluïdes del poble, per tal de potenciar l’ús de la bici entre el veïnat.

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí