ARRIBA L’EDICIÓ MÉS FEMENINA DEL CICLE DE MÚSICA ‘VICENT GARCÉS’ A FAURA

0
402

Començarà el pròxim dissabte 6 de juliol i abaixarà el teló el 27 de juliol

Amb l’arribada de l’estiu encetem una nova edició del Cicle de Música Valenciana i de Cambra Vicent Garcés. La dotzena edició arriba en veu de dona, ja que els tres concerts que conformen aquesta nova edició tenen a les dones com a protagonistes absolutes.

Entrevista a Consol Duran, regidora de Cultura de l’Ajuntament de Faura

La veu de la soprano de Faura, Èlia Casanova, acompanyada per La Tendresa, obriran aquesta nova edició del Cicle de Música el dissabte 6 de juliol. Èlia ens presentarà L’universo sulla pelle el primer disc que ha gravat com a solista amb La Tendresa, grup que ella mateixa ha format. Una selecció d’àries, madrigals i cantates del Seicento italià
establint un diàleg entre la música i les arts plàstiques i la creació de nous llenguatge estètics que permetran mostrar la música antiga des d’una perspectiva més moderna i atractiva.

El viatge pel segle XVII italià que ens proposa Èlia Casanova va de la mà tant de compositors afamats com d’altres autors menys coneguts però igualment importants per l’assentament de la pràctica i estètica musical del Barroc italià. Menció a part mereix les obres seleccionades per a l’ocasió de la compositora Bárbara Strozzi, que va destacar en un món d’hegemonia masculina gràcies a la sensibilitat i expressivitat emocional que va imprimir en la seua obra. En aquest viatge observarem la importància de transmetre qualsevol tipus de sentiment a través de la perfecta conjunció de la música i el text, sobretot de totes les formes que adopta l’amor com la ingenuïtat, la passió o la por a perdre’l.

El Cicle continuarà el dissabte 20 de juliol amb Sara Águeda, especialista en el repertori antic, oferirà un insòlit programa on rendeix homenatge al teatre del Segle d’Or, a través de l’arpa.

Tancarà la dotzena edició del Cicle el Quintet Casulana, el dissabte 27 de juliol, una formació que sorgeix de la iniciativa de cinc dones músics procedents de distints entorns professionals com són l’àmbit simfònic i la docència.

PROGRAMACIÓ

Aquests concerts ompliran de música i calidesa les nits de juliol a la plaça de l’Hostal a partir de les 23 h, però, tal com assenyala Consol Duran, regidora de Cultura, “el fet que les dones siguen les protagonistes posa en relleu l’aposta per l’apoderament femení després de molts segles d’activitat cultural on compositores, però també escriptores, dramaturgues, o pintores, entre altres, foren ocultades i marginades. Servisca el cicle d’enguany i cada concert on la protagonista ha estat una intèrpret femenina, per ajudar a la visibilitat de la dona en la cultura. Un cicle per a gaudir de la música realitzada per dones per a tots els públics”.

1 de juliol de 2019

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí