Benavites – Mompó es compromet amb els pobles més xicotets de la província

0
382
  • En les jornades d’administració local organitzades per l’Ajuntament de Benavites, el president de la Diputació de València defensa que “els serveis han d’arribar als ciutadans de la millor manera, independentment d’on residisquen” 

El president de la Diputació de València, Vicent Mompó, ha destacat que s’està treballant “per a tindre una província més cohesionada i més vertebrada”. “Volem que totes i cadascuna de les poblacions que conformen la província siguen competitives, pròximes, eficients i amb els mateixos serveis, independentment de si un valencià viu en una ciutat o en un poble”, ha explicat.

En este sentit i tenint en compte que, dels 266 municipis de la província de València, 200 tenen menys de 5.000 habitants, ha subratllat el compromís de la Diputació amb millorar la xarxa de carreteres, amb la connectivitat digital i amb l’eliminació de les traves burocràtiques que fan molt difícil que els ajuntaments amb menys recursos puguen executar els projectes. En este sentit, ha posat en valor la creació d’una xarxa d’oficines comarcals, així com “el manteniment” del Fons de Cooperació.

A més, el president de la Diputació ha esgrimit que “la institució provincial ha de guiar i fer costat als pobles en l’execució de les seues inversions”, encara que ha defensat la seua autonomia perquè són els que “saben com respondre a les necessitats dels seus veïns”. “Estic convençut que en quatre anys tindrem una província de València on els valencians i valencianes visquen millor”, ha conclòs.

Vicent Mompó ha fet estes declaracions en la huitena edició de les jornades d’administració local de l’Ajuntament de Benavites, en les quals enguany han participat més de 100 persones. L’alcalde d’este municipi del Camp de Morvedre, Carlos Gil, ha explicat que l’objectiu de les jornades és “la formació i la posada en comú de les diferents experiències”. Experts, secretaris, interventors i alcaldes han debatut sobre els nous reptes de l’administració local, els ajuntaments xicotets, el món rural o el paper de les mancomunitats, entre altres.

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí