Benifairó celebra els actes principals en commemoració del Dia de la Dona

0
515

Aquesta vesprada ha tingut lloc l’homenatge a les nonagenàries del municipi i el diumenge serà el torn de la ‘Caminada per la Igualtat’

L’Ajuntament de Benifairó de les Valls celebra aquest cap de setmana els actes més importants en commemoració del Dia de la Dona. Enguany, i una volta superades la majoria de les restriccions imposades per la crisi sanitària, la Regidoria d’Igualtat ha organitzat una intensa programació d’activitats, que s’encetaren el passat dimarts i finalitzaran el dilluns dia 7 de març.

En concret, esta mateixa vesprada ha tingut lloc el tradicional acte d’homenatge a les dones nonagènaries de Benifairó. Un total de 14 han sigut les dones reconegudes enguany: Soledad Fernández, Alicia Llusar, Francisca Camarelles, Carmen Nicolás, Teresa Mascarós, Vicenta Pérez, Emilia Garriga, Elena Villalba, Esperanza Cuadrado, Ángeles Peiró, Flora Fernández, Amparo Gómez, Francisca Gumbau i Juana Bensach. L’acte s’ha celebrat al Saló d’Actes de l’Ajuntament i les regidores Luisa Sanfrancisco i Miriam Serrano han sigut les encarregades de lliurar a les dones un ram de flors.

Els actes per a commemorar el Dia de la Dona s’iniciaren el dimarts dia 1 de març amb la presentació del vídeo ‘Més oportunitats per a totes, tots els dies…’ que mostra la presència de les dones de Benifairó en oficis i sectors de la nostra societat que tradicionalment han estan ocupats per hómens. El vídeo ja es pot veure en la pàgina web i en les xarxes socials municipals. Per altra banda, el passat dimecres, dia 2 de març, s’inicià una campanya reivindicativa amb la col.laboració del comerç local del municipi. Aquesta campanya consitix en el repartiment de bosses d’ansa, bosses de pa, tovallons i caixes de pizza als negocis de proximitat de Benifairó.

Aquest mateix matí els actes ha continuat amb la presentació en la plaça de l’Ajuntament dels murals commemoratius del Dia de la Dona que han elaborat els alumnes del CEIP L’Ermita. Per la vesprada s’ha desenvolupat l’abans esmentat homenatge a les dones majors de 90 anys del municipi.

Els actes continuaran el diumenge dia 6 amb la quarta edició de la Caminada per la Igualtat, que eixirà des de la plaça de l’Ajuntament a les 11 hores. Aquesta caminada solidària i apta per totes les edats tindrà un recorregut de 2 quilòmetres, que acabarà en la pujada a l’Ermita, on es llegirà un manifest. La inscripció en aquesta activitat tindrà un cost de dos euros, que es donaran íntegrament a l’Associació Espanyola contra el Càncer. En les anteriors edicions, més de 300 persones participaren en aquesta interessant iniciativa.

A les 12.30 hores, els actes continuaran amb la representació de l’espectacle de dansa ‘Benicalaf o la ciutat del futur’, a càrrec de Pere Bodí i Álex Guerra, també en la pujada a l’Ermita.

Els actes conclouran el dimarts dia 7 a les 18 hores al Casal Jove, amb la xarrada ‘Desigualtats que no es veuen, faenes que no es valoren’, a càrrec de l’escriptora de Benifairó Rosa Maria Sanchis Caudet. L’Associació Dones per Benifairó serà l’encarregada d’organitzar aquesta activitat.

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí