Benifairó finalitza les obres de condicionament i senyalització del sender local d’El Tabalet-Rodana

0
510

L’Ajuntament ha invertit vora 17.000 euros en aquestes actuacions per a posar en valor una ruta circular per la muntanya de 7,4 quilòmetres d’extensió i molt visitada

Durant les últimes setmanes, l’Ajuntament de Benifairó de les Valls ha acabat les obres de condicionament i senyalització del sender local el Tabalet-Rodana. En aquesta actuació s’han invertit un total de 16.975 euros, procedents d’una subvenció de la Generalitat Valenciana per a la gestió forestal sostenible.

Aquesta actuació ha servit “per a posar en valor un patrimoni mediambiental molt important per a Benifairó de les Valls, com és aquesta ruta circular de 7,4 quilòmetres d’extensió i que cada volta és més visitada pels amants del senderisme de totes les edats”, explica l’alcalde de Benifairó, Toni Sanfrancisco. Per a dur aterme la senyalització l’Ajuntament ha comptat amb la col.laboració d’una tècnica forestal i del Centre Excursionista de la Vall de Segó. En concret, les obres han consistit en la millora del sender i la instal.lació de diferents panells i cartells informatius al llarg de tot el recorregut. “Cal destacar que el sender local d’El Tabalet-Rodana és un dels espais naturals més visitats de la Vall de Sego, ja que constitueix una ruta prou senzilla, amb un desnivell màxim, tant positiu com negatiu, de menys de 500 metres i que es por completar en aproximadament dues hores i mitja. Aquesta ruta, a més, ens ofereix unes espectaculars vistes de la Serra d’Espadà i de la Serra Calderona, així com de la Vall de Segó i bona part del Camp de Morvedre”, explica Toni Sanfrancisco.

El condicionament i senyalització d’aquesta ruta també ha servit a l’Ajuntament de Benifairó per a posar en marxa una important campanya informativa per a fomentar el respecte als espais naturals del municipi. Amb el lema ‘Estima les nostres muntanyes. Emporta’t el fem a casa. Tin cura del Medi Ambient’, l’Ajuntament està desenvolupant aquesta campanya a través de les xarxes socials municipals, el mobiliari urbà i el Butlletí d’Informació Municipal, entre altres accions. A més, en el mateix sender El Tabalet-Rodana també s’ha instal.lat un cartell informatiu de grans dimensions amb el lema d’aquesta campanya, “sempre amb la finalitat de conscienciar a totes persones que visiten la nostra muntanya de l’enorme importància de respectar i tindre cura d’un patrimoni molt valuós que estem obligats a conservar per a les futures generacions”, conclou Toni Sanfrancisco.

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí