Benifairó instal·la una estació meteorològica que oferirà dades climatològiques en temps real

0
445

Aquesta actuació s’ha dut a terme gràcies a una ajuda d’1.597,20 euros procedent de la Diputació de València

L’Ajuntament de Benifairó de les Valls ha instal·lat en el terrat de la Casa Consistorial una estació meteorològica d’última generació, gràcies a una ajuda de la Diputació de València per a projectes de ciutats intel·ligents. Benifairó i Canet han sigut els únics municipis del Camp de Morvedre que han rebut aquesta ajuda de l’ens provincial.

La nova estació meteorològica, el cost total de la qual és de 2.000 euros, ofereix dades metorológiques en temps real, un fet molt important «a l’hora de prendre decisions davant d’episodis climàtics severs», explica l’alcalde del municipi, Toni Sanfrancisco. Així mateix, una vegada en funcionament aquest nou equipament els veïns i veïnes ja poden tramitar les seues reclamacions de possibles danys a les companyies asseguradores amb les dades que ofereix la nova estació meteorològica, «sense necessitat de sol·licitar-los a altres organismes, com succeïa fins ara», exposa el primer edil.

D’altra banda, «obtenir les nostres pròpies dades ens va a permetre elaborar un registre històric amb la informació climatològica que ens oferirà l’estació al llarg dels anys, un servei del que fins ara no disposàvem», conclou Toni Sanfrancisco.

Respecte a equipament davant possibles emergències, cal afegir que el passat any la Generalitat Valenciana ja va facilitar a l’Ajuntament de Benifairó un equip de comunicació d’emergències. Aquest equip de ràdio possibilita que la Policia Local de Benifairó de les Valls estiga en contacte les 24 hores del dia amb el Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat Valenciana o amb altres grups connectats a la Xarxa de Comunicacions Mòbils Digitals d’Emergències i Seguretat de la Comunitat Valenciana (COMDES). Aquesta comunicació es pot establir «inclús en casos en els quals no hi haja cobertura telefònica o si es produïra una caiguda en la xarxa que no permetera la comunicació per via telefònica», explica Toni Sanfrancisco. La Policia Local de Benifairó ja ha posat en funcionament aquest nou equip de comunicació per ràdio, que pot ser «de molta utilitat en situacions d’emergència o preemergencia», conclou Toni Sanfrancisco.

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí