Benifairó lliura aquest dissabte la primera edició dels Premis Rif 9 d’Octubre

0
575

L’Ajuntament atorgarà aquesta distinció a un total de 10 veïns i veïnes i entitats que han destacat pel seu treball en diversos àmbits

El proper dissabte, coincidint amb la programació d’actes del 9 d’Octubre, l’Ajuntament de Benifairó realitzarà l’acte de lliurament dels guardons de la primera edició dels Premis Rif d’Octubre, “una iniciativa del nostre Ajuntament que té la finalitat d’oferir un reconeiximent tant als veïns i veïnes com a les entitats que han destacat per la seua dedicació o èxits en diversos àmbits, com l’educació, el medi ambient, l’esport, la solidaritat, la cultura festiva, el comerç, la cultura i el patrimoni”, exposa el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Benifairó, Vicent Chordà. El lliurament de premis tindrà lloc el dissabte a les 12 hores en la plaça Metge Gimeno.

Per a triar als 10 guardonats, l’Ajuntament va habilitar un correu electrònic on els veïns i veïnes varen enviar les seues propostes. Aquestes propostes van ser valorades per una comissió ciutadana, que el passat dissabte, dia 2 d’octubre, va triar entre les propostes rebudes als guanyadors de les diverses categories. D’aquesta manera, els premiats en aquesta edició han sigut, en categoria Medi Ambient, el CEIP l’Ermita, pel seu projecte d’investigació i innovació educativa. Un projecte on han participat professores i professors, i diverses veïnes i veïns del poble. En la secció de Cultura, el premi ha sigut per a Rosa Maria Sanchis Caudet, guanyadora del premi Isabel de Villena de narrativa en valencià amb l’obra “Isabel escrigué lo llibre” en la 38a edició dels Premis Ciutat de València.

En la categoria d’Esports, Àlex Olivas Moreno ha sigut el guanyador, per la seua trajectòria esportiva individual i col·lectiva al Club de Pilota de Quart de les Valls, i pels campionats aconseguits l’últim any. Respecte a la categoria de Patrimoni, Boro Picher Llusar s’ha endut el guardó per la seua ajuda i col·laboració habitual amb l’Ajuntament, sobretot per la seua aportació gratuïta dels dissenys, execució i construcció de les distintes escultures que ja llueixen a les places del poble. Rosa Caudet Diego és la premiada en la secció de Solidaritat, per ser un punt de recollida de roba, taps de plàstic i demes aportacions solidàries per ajudar als més desafavorits. En la secció de Comerç, es reconeix el treball de Vallscomerç, per la tasca d’ajuda, desenvolupament i visibilitat del comerç de les Valls, pel gran suport al xicotet comerç i als locals de restauració associats dels cinc pobles de les Valls. En la secció d’Educació són un total de tres les premiades: Noa Alcázar Sanchis, pel millor expedient acadèmic del CEIP l’Ermita, Ainhoa Cosme Zorrilla, pel millor expedient acadèmic de 4t de l’ESO de l’IES la Vall de Segó i Elena García Peiró, pel millor expedient acadèmic de 2n de Batxillerat de l’IES la Vall de Segó. Finalment s’atorgarà una distinció a títol pòstum a Vicent Montañana Fuertes per la seua aportació a la cultura popular festiva de Benifairó de les Valls.

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí