BENIFAIRÓ, POBLE SOSTENIBLE I NET

0
1026

Eliseo Laguna García – regidor de JUNTS PER BENIFAIRÓ

En un planeta on els recursos naturals són finits i el canvi climàtic és un fet, hem d’avançar cap a un model que aposte decididament per la sostenibilitat, la minimització i la transformació dels residus, que impulse el desenvolupament de les energies renovables i l’autoconsum, que implante una nova cultura de l’aigua i duga a terme una política integral de gestió del territori que possibilite l’explotació racional i sostenible dels seus recursos naturals.

Davant de l’emergència climàtica que vivim, ens cal una resposta ferma amb polítiques energètiques, ambientals i de sostenibilitat decidides des de totes les institucions, també els ajuntaments.

Hem de passar del compromís a l’acció i apostar per accions que generen canvis reals. I és al món local, com a administració més pròxima a la ciutadania, on es juga un paper clau, especialment en la conscienciació i canvi d’hàbits de la ciutadania. Però també com a institució exemplificadora apostant per la sostenibilitat, la millora de la qualitat de l’aire i l’energia verda.

És per aquest motiu que des de Junts per Benifairó ens alegràrem quan l’Ajuntament preveia un Pla de Responsabilitat Social amb una línia d’actuació mediambiental. Ara bé, que ens alegrem no vol dir que no ens assegurem que les propostes o projectes que surgisquen es porten a terme.

I per què diem açò? Perquè no seria la primera volta que el PSOE de Benifairó fa propaganda del que pretén en certes matèries però, quan arriba el moment, tot queda com aigua en cistella, res de res.  Cal destacar que Junts per Benifairó hem presentat mocions en aquesta línia amb el resultat final de votar-nos-les en contra.

Com a mostra un botó: una moció per un pla de millora de l’Arbrat Urbà. Els arbres actuen com a reguladors ambientals del medi urbà, cosa que contribueix a la millora de l’aire i com a embornal de CO2, alhora que regula la reverberació tèrmica i lumínica provocada pels materials de la construcció. El fet que els arbres filtren la radiació solar millora la salut de les persones perquè ajuden a la prevenció de certs tipus de càncer de pell. Una altra més, la moció en suport a la Iniciativa Legislativa Popular Tres Voltes Rebel que, a més de demanar la gratuïtat dels productes sostenibles per a la menstruació, també pretén reduir l’impacte ambiental d’aquestos productes altament contaminants.

Resultat de tot plegat: el PSOE es posiciona en contra. Ara, amb aquesta iniciativa, esperem que siguen tan verds i feministes com han assegurat al seu últim congrés.

Mentrestant, nosaltres seguirem treballant per avançar cap a un poble més sostenible, igualitari, un poble més net i sa per a les persones, perquè així ho entenem i ho creiem i, especialment, perquè ho portem a l’ADN: fer polítiques ecologistes eficaces i reals des de l’àmbit local que no queden en declaracions d’intencions o en paper mullat.

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí