Benifairó senyalitza la ruta mediambiental de la Pujada a l’Ermita

0
362

Aquest itinerari mediambiental i turístic permet l’observació de vora 250 espècies vegetals, tant autòctones com al.lòctones

La Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Benifairó de Les Valls ha finalitzat les obres de senyalització de la ruta mediambiental de la Pujada a l’Ermita, un dels espais més emblemàtics del municipi que, d’aquesta manera, ja compta amb un nou atractiu turístic.

El nou recorregut permet conéixer i descobrir una gran quantitat d’arbres i arbustos, plantes autòctones i al·lòctones, així com altres tipus de vegetació en perill d’extinció, que creix per tot el camí de la Pujada a l’Ermita. En concret, són vora 250 les espècies vegetals que es poden observar, com pins, xiprers, palmeres, arbocers, garrofers, ametllers, lledoners, roures valencians i margallons, entre altres. “En definitiva, una bona mostra de la vegetació valenciana més tradicional, una riquesa cultural, patrimonial i mediambiental que hem de conservar, protegir i posar en valor. Fent una passejada molt senzilla i saludable podem visitar tota la ruta mediambiental de la Pujada a l’Ermita”, exposa el regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Benifairó, Lluís Lairón.

Cal recordar que tota aquesta vegetació forma part de l’arbreda de Benifairó de Les Valls, sota la denominació “Arbres d’Interés Local” aprovada en l’any 2022 a proposta de l’Associació de l’Arbratge de la Vall de Segó (ARVASE). Aquesta arbreda està protegida per les seues característiques paisatgístiques úniques a la Vall de Segó i amb un conjunt divers i harmònic de espècies arbòries, la majoria autòctones i de gran port. Tot aquest conjunt suposa una barreja equilibrada de jardí municipal i zona forestal i serveix per embellir el patrimoni arquitectònic de l’Ermita del Bon Succés, un bé de rellevància local.

Aquesta actuació s’ha dut a terme amb l’ajuda de la Diputació de València, en el marc de la iniciativa Impulsem Turisme, que va concedir a l’Ajuntament de Benifairó una subvenció de 6.000 euros. Per la seua part, l’Ajuntament va aportar un total de 3.210,52 euros procedents de recursos propis. Així doncs, els 9.210,52 euros invertits ens han permés l’elaboració i instal.lació de diversos panells informatius, que ofereixen una gran quantitat de dades sobre les característiques de cada varietat d’arbre i arbust que tenim a l’entorn de l’ermita. En aquest punt volem agrair especialment la col.laboració de l’associació ARVASE – Arbrats La Vall de Segó per la seua ajuda amb la informació tècnica”, exposa el regidor Lluís Lairón.

Aquesta actuació “forma part de les diverses iniciatives que hem dut a terme durant els últims anys per a protegir i posar en valor l’ampla i molt rica zona forestal de Benifairó com, per exemple, la rehabilitació de la via pecuària de la senda del Portell i el sender La Rodana-El Tabalet. En aquestes zones, a més, hem portat endavant actuacions de senyalització, neteja i desbrossat i hem instal.lat divers mobiliari, com papereres, taules i bancs” conclou l’alcalde de Benifairó, Toni Sanfrancisco.

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí