Benifairó torna a plantar falla i serà per a celebrar la festa del 9 d’octubre

0
441

Els diversos actes s’inicien el divendres amb la plantà de la Falla Beni ‘Fill de’, subvencionada per la Diputació 

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Benifairó ha organitzat una intensa programació d’activitats culturals, festives i reivindicatives amb motiu de la celebració del 9 d’octubre, el Dia dels Valencians i Valencianes. Tal com exposa la regidora de Cultura, Adela Alba, “el nostre objectiu és, per un costat, mostrar el nostre orgull de ser valencians i valencianes i, per altra banda, reivindicar l’ús de la nostra llengua i la seua normalització, que hui en dia està en perill per la greu amenaça que suposa veure a l’extrema dreta al capdavant d’institucions com la Generalitat Valenciana”. 

Els diversos actes s’han iniciat hui dimecres amb l’obertura a la Casa de la Cultura de l’exposició dels cabuts elaborats pels alumnes del CEIP L’Ermita i l’Espai Jove de la Mancomunitat de Les Valls, que podran visitar-se fins al diumenge. Les activitats continuaran el divendres, dia 6, amb la plantà de la Falla Beni ‘Fill de’, una interessant iniciativa de la Diputació de València, amb la col.laboració del Gremi Artesà d’Artistes Fallers de València, que té la finalitat de portar la festa de les Falles més enllà del mes de març i a poblacions on no se celebren les Falles, como és el cas de Benifairó. La Falla és obra de l’artista faller Vicent Sancho Fort i es cremarà el diumenge 8 d’octubre a les 20 hores.

Els actes continuaran el dissabte dia 7 amb l’organització de jocs i altres activitats a càrrec de l’Espai Jove de la Mancomunitat de les Valls, a les 17 hores en la plaça de l’Església. S’oferirà un berenar amb xocolata per a tots els participants. El diumenge 8 d’octubre, a les 17 hores, s’ha programat, també a la plaça de l’Església el joc dinàmic ‘Tica i el tresor valencià’, mentre que a les 18 hores tindrà lloc un concert del cantautor Joan Valls. A les 20 hores serà el torn de la cremà de la Falla.

Els actes centrals seran el dilluns 9 d’Octubre i començaran a les 11 hores amb la tradicional cercavila de tabal i dolçaina pels carrers de Benifairó. A les 11’30 hores tindra lloc la lectura del manifest i l’ofrena floral a la plaça 9 d’octubre, en la qual participaran els integrants de la Corporació Municipal i els representants de diverses associacions i col.lectius del municipi. En acabar, un grup d’alumnes del CEIP l’Ermita ballaran el ‘ball de nanos o cabuts’. Per acabar, es durà a terme l’acte de lliurament dels premis RIFF 2023 i els 2.400 euros en premis de la campanya per al foment de l’ús del valencià al comerç local.

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí