CONSOL DURÁN, «JA ESTÀ A PUNT UNA NOVA EDICIÓ DEL CICLE DE MÚSICA ‘VICENT GARCÉS’ EN L’AUDITORI NATURAL DE FAURA

0
606

ENTREVISTA A CONSOL DURÁN, REGIDORA DE CULTURA I PRIMERA TENIENT D’ALCALDIA DE L’AJUNTAMENT DE FAURA

 

Començarà el pròxim dissabte 14 de juliol i abaixarà el teló el 28 de juliol.

Amb l’arribada de l’estiu encetem una nova edició del Cicle de Música Valenciana i de Cambra Vicent Garcés. Enguany arribem a l’onzena edició amb tres concerts polifacètics i de gran atractiu que faran les delícies dels assistents, a la plaça de l’Hostal, un perfecte auditori natural a l’aire lliure amb una acústica immillorable. Tots els concerts són a les 23h.

MARTA ESTAL I ELIZABETE SIRANTE OBRIN EL CICLE DE MÚSICA AMB UN RECITAL

Una selecció de peces de compositors valencians i d’òpera faran les delícies del públic assistent.

La soprano saguntina, Marta Estal i la pianista letona Elizabete Sirante obriran este dissabte 14 de juliol l’onzena edició del Cicle de Música Valenciana i de Cambra Vicent Garcés.

Marta Estal va aconseguir el 2015 el Primer Premi i el Premi a la Millor Cantant en la 14a edició del Concurs Intercentros Melómano i, el passat mes d’abril, va debutar com a solista amb l’Orquestra de Radiotelevisió Espanyola amb una selecció d’àries d’òpera. Pel que fa a Elizabete Sirante, guanyadora de diferents premis i finalista en distints concursos internacionals de piano a Suïssa, Espanya o França, és professora de repertori vocal en el Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València.

Marta i Elizabete oferiran un concert amb dues parts completament oposades. Una primera part amb peces de compositors valencians i una segona part amb una selecció de composicions d’òperes i cançons italianes.

Obriran el concert amb dues composicions del mestre Manuel Palau, basades en textos de Lluís Guarner i Manuel Bertran Oriola. Seguiran amb dues peces de la compositora Matilde Salvador, un dels principals referents en el camp de la música durant el segle XX, que no fou indiferent a les aspiracions i reivindicacions de les dones i va treballar fins a convertir-se en la primera a estrenar una òpera en el Liceu de Barcelona.

A les composicions de Matilde li seguiran una selecció dels “Poemas pastorals” del mestre Vicent Garcés, que va formar part del Grup dels Cinc que aspiraven a la realització d’un art musical valencià vigorós i ric a l’existència d’una escola valenciana fecunda i múltiple.

Tancaran aquesta primera part amb alguns “De los madrigales amatorios” del compositor Joaquín Rodrigo, inspirats en melodies del segle XVI.

A la segona part oferiran una selecció de peces d’òpera com l’ària de Musetta, de La Bohème o È strano, ah fors’è lui … sempre libera de La Traviata, o cançons italianes com La conocchia del compositor Donizetti.

El dissabte 21 de juliol ressonaran les notes de Purpura Pansa Saxphone Quartet, un dels quartets de saxofons amb més projecció del panorama musical espanyol, format per Manuel Romero (saxo soprano), Juanlu Gozálvez (saxo alt), Héctor Andrés (saxo tenor) i Javier Teruel (saxo baríton). Aquest quartet es caracteritza per un directe imparable capaç de connectar amb tot tipus de públic a l’instant i per un repertori molt atractiu i de gran qualitat amb el qual aconsegueixen sorprendre en tots els seus concerts.

L’espectacle Enoch Arden tancarà l’onzena edició, el dissabte 28 de juliol. Aquest muntatge, que té com a fil vertebrador el poema simfònic de Richard Strauss per al poeta Tennyson, narra una sorprenent història d’amor, un triangle amorós que exalta els valors de la família i l’amistat, amb el mar com a gran teló de fons, en una atmosfera envoltant magistralment creada per la narració de Rosana Pastor, que també és la directora, pel virtuosisme al piano d’Óscar Olivier, per la veu del baríton Vicent Antequera, i per la dramatúrgia de Manuel Molins.

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí