QUARTELL ES PREPARA PER A VIURE LES SEUES FESTES PATRONALS 2018

0
2284

Comunicat de premsa de l’Ajuntament de Quartell

L’espectacle ‘Som Les Valls’ donarà el tret d’eixida a deu dies d’actes per a totes les edats i gustos

Amb l’arribada de la segon quinzena de juliol, Quartell es prepara per a viure deu dies de festes en que la música, la gastronomia, la pólvora i la germanor seran els protagonistes.  Enguany els encarregats d’organitzar les festes son els joves nascuts l’any 1994, amb el recolzament de l’Ajuntament de Quartell i algunes associacions i penyes locals.

El tret d’eixida de les festes el donarà el concert ‘Som Les Valls’, una producció musical, teatral i audiovisual que no deixarà indiferent als espectadors. Baix la direcció teatral de Rafa Garrido, aquest espectacle comptarà amb més de 300 persones implicades entre músics, actors, ballarins i cantants. Amb el guió escrit per Palmira Benajas i Rosa Belda, ‘Som Les Valls’ ens farà riure i emocionar-se al mateix temps, repassant totes i cadascuna de les peculiaritats que fan única aquesta zona formada per cinc municipis: Quartell, Benavites, Quart, Benifairó i Faura. L’espectacle està patrocinat per l’Ajuntament de Quartell i els Festers 2018 i tindrà lloc al recinte de festes el diumenge 15 de juliol a les 22:30h.

El repartiment i el Sopar Popular seran els primers actes de la setmana gran, carregada d’activitats per a tots els públics i gustos. El divendres 20 a les 00:00h tindrà lloc a la plaça la sempre emocionant ‘Plantà del Pí’, seguida d’un correfoc i ‘La Cordà’, organitzada per l’Associació Amics de La Cordà. L’orquestra Titanic ficarà la nota musical en el primer dia gran de les Festes.

El dissabte 21 serà la primera jornada d’actes taurins. A les 19h els festers exhibiran el primer bou del poble de la Ramaderia Araúz de Robles i a continuació es soltaran tres vaques i s’embolarà una d’elles, a càrrec de la ‘Penya ceda el vaso’. Per la nit hi haurà bou embolat i macro discomòbil Tumbalea a càrrec dels festers.

El diumenge 22 tindrà lloc la Festa de l’Ángel Custodi, amb cercavila per replegar als clavaris i clavariesses, missa major i el tradicional dineret, on els festers i festeres repartiran estampes i refrescaran a tots els veïns i veïnes amb colònia. La jornada finalitzarà amb la solemne processó i una cantada de albaes pels carrers del poble.

Els més menuts tindran el seu dia el dilluns 23. El dia començarà amb una despertà infantil i hi haurà un parc aquàtic al carrer de la piscina. Eixe mateix dia es celebrarà també el dia de la Penya Valencianista, amb dinar i jocs. De vesprada tot el poble esta convidat a berenar orxata i fartons acompanyats de la música de Dani Miquel i per la nit es farà el Play-Back. El dimarts de festes, com ve sent costum, serà el dia de la Penya Taurina de Quartell amb dinar per als socis, bou de vesprada i bou embolat per la nit.

Sens dubte el ‘Dia dels Quintos’ és un dels dies més esperats pels quartellers i quartelleres. Tradicionalment, el dimecres de festes és el dia en que tots els veïns i veïnes es junten amb els quintos per a dinar i a continuació té lloc la gran xopà, seguit d’una vesprada d’orquestra i discomòbil. Gent de totes les edats viu aquest dia com el dia gran de les festes.

Amb l’exhibició i embolada dels bous de les penyes La Germanor i El Picadero el dijous 27, les festes encaren la seva recta final. El divendres 28 tindrà lloc el concurs de paelles i la tradicional cavalcada pels carrer del poble. L’última gran nit de festa serà amenitzada per l’orquestra Seven Crashers.

Una nova jornada taurina el dissabte 28 de juliol, amb el segon bou del poble i la festa de Santa Anna i els Sants de la Pedra el diumenge 29 ficaran el punt i final a les festes.

L’alcalde de Quartell, Pere Campos ha volgut desitjar les bones festes fent una crida a gaudir d’aquestes des del respecte i la convivència: “Disfrutem tots de les festes i per això cal viure-les en un ambient de convivència i respecte. El civisme ens permetrà passar-ho bé sense haver de causar molèsties a la resta de veïns. Són únicament deu dies a l’any, si tots posem de part nostra, podrem gaudir-ne tots”. Sergi Diego, Regidor de festes, ha volgut destacar la feina dels festers per a organitzar les festes: “ M’agradaria agrair als festers el seu treball durant tot l’any i per descomptat, des de l’ajuntament, convidar tant a la gent del poble com als pobles veïns a vindre i gaudir de les festes”.

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí