CURT ANIMAT SALVEM L’AGÜELET D’ALMENARA

0
676

La història ens traslladarà més de 1.000 anys al passat, en el moment que els pobladors de les alqueries decidiren construir el castell d’Almenara.

L’obra ha sigut escrita i dirigida per la historiadora Estel Bosó i Doménech amb la correcció de textos a càrrec de la filòloga Violant Bosó i Doménech. Les magnífiques il·lustracions han sigut realitzades per l’artista Gelu Porter. Els dibuixos han cobrat vida gràcies a les habilitats audiovisuals d’Anna Campos. El doblatge de la veu de la nostra protagonista ha estat fet per l’alumna de 2n del CEIP Juan Carlos I d’Almenara, Neus Fenollosa Gallardo. El cartell ha seigut dissenyat per la publicista Ana Isabel Monfort Ferrer. A més, tot l’equip  de  Salvem l’Agüelet  ha participat en l’organització d’aquesta activitat durant el 2019. Pere Hormigos va proposar a Gelu Porter (il·lustradora), la possible col·laboració en aquesta empresa i des d’eixe moment les idees han anat prenent forma i color. Pere forma part de l’equip tècnic de difusió junt amb Ana Isabel Monfort Ferrer que ha dissenyat el cartell de l’activitat. A més, Sergio Ferrer, Ramon Royo, Lledó Royo i MariCarmen Morales han estat a càrrec de l’equip de producció executiva i, la traducció i taller didàctic infantil a càrrec de Teresa Doménech Royo i Carmen San Onofre.

La història del llibre infantil i curt animat Almenara ha sigut escrita per la historiadora Estel Bosó i Doménech. En ella podrem trobar a Laia (la nostra protagonista) una xiqueta que habitava en una alqueria   i   que   ens   contarà   com   vivien   i   per   què   construïren   el   castell   d’Almenara. Estel Bosó i Doménech és llicenciada en història de l’art, té un màster en patrimoni cultural i és doctoranda en la Universitat de València. És la presidenta de l’associació Salvem l’Agüelet i col·labora en la difusió de la història i el patrimoni cultural d’Almenara.

ENTREVISTA A ESTEL BOSÓ

Les il·lustracions  elaborades per al llibre infantil Almenara són bellíssimes. En elles trobaràs el perfil dels contraforts de la serra d’Almenara, amb la muntanya del castell destacada i el nostre litoral. Al voltant, les antigues alqueries i com no, els protagonistes de la història, aquells que alçaren la fortalesa. Els personatges estan representats per línies suaus i colors radiants que us transportaran a un món de majestuosa tranquil·litat.

Gelu Porter ha dissenyat totes les escenes del llibre que han sigut utilitzades també en el curt animat. La nostra artista té una llarga trajectòria en la qual ha realitzat gran quantitat d’obres amb diversos suports: pintura, còmic, mural, il·lustracions entre d’altres i ara s’endinsa en el món dels llibres infantils i els curts animats.

Tots els personatges han pogut cobrar vida a través d’un procés molt costós on anàvem modificant- se les escenes i movent els personatges a poc a poc, fins a aconseguir formar l’escena que ens agradava.

En el curt animat podreu escoltar la veu de Neus Fenollosa Gallardo en el doblatge de Laia, la nostra protagonista. Neus Fenollosa Gallardo és alumna de 2n de primària del CEIP Juan Carlos I d’Almenara. Va a classe amb el seu tutor Alfredo Ferrer. Ella és treballadora, divertida i un amor i ha fet de categoria el seu paper en aquest curt.

CURT ANIMAT

El llibre il·lustrat infantil Almenara es podrà adquirir el dia de la presentació del llibre i del curt animat que serà el 5 de desembre al Paulo Freire a les 18:30h. I també en la Fira de Nadal

d’Almenara el dissabte 14 de desembre. El cost és de 6 euros i els diners seran destinats a la restauració  de l’Agüelet, la torre Oest del castell d’Almenara.  Com en  totes  les activitats  que organitza l’associació.

L’activitat compta amb la col·laboració de Naranjas Torres i l’Ajuntament d’Almenara. Des de Salvem l’Agüelet volem agrair a l’empresa Naranjas Torres la seua col·laboració perquè gràcies a ells hem pogut donar vida al projecte. I a l’Ajuntament d’Almenara el qual s’ha fet càrrec de l’exposició i del taller didàctic infantil.

En definitiva, el nostre objectiu i la nostra il·lusió van sempre encaminats cap a la difusió dels valors culturals i de la importància del castell d’Almenara. Compartir la cultura entre els més menuts i els adults amb ànima de xiquets.

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí