DE CENT EN CENT – Lluís Mesa repasa fets que varen ser notícia fa cent anys al Camp de Morvedre

0
872

Quart festeja la Mare de Déu del Carme i també va ser notícia la boda del fill de l’alcalde de Gilet.

De Cent en Cent. El cronista oficial d’Estivella Lluís Mesa i Reig repasa el fets que varen ser notícia fa cent anys al Camp de Morvedre i varen aparèixer en el diaris d’eixa época.

El mes de juliol començava amb bones notícies per als productors de creïlles, ja que finalment es va permetre la seua exportació. No obstant això, per a la comarca era més preocupant el fet que es restablira el tren amb Barcelona. S’havia suspés un mes abans per falta de maquinària. El 4 de juliol es va realitzar una reunió a la Cambra de Comerç per a demanar el seu establiment.

Mentrimentres al Camp de Morvedre les festes tenien el seu protagonisme. A Quartell van celebrar el tridu al Cor de Jesús del 13 al 15 de juliol. Va estar presidit pel rector de Carlet Rafael Juan Vidal. L’últim dia destacà la participació de l’orquestra de la localitat en la missa.

De vesprada la processó va « pasear triunfalmente la imagen del Sagrado Corazón de Jesús » i tingué una nombrosa assistència de fidels. La banda de música va estar present. El corresponsal escrigué que l’èxit de la celebració es devia al treball de la comissió organitzadora i del rector José Garcés Zaragozá.

A Gilet va ser notícia el casament del fill de l’alcalde Vicente Llopis. La cerimònia la va oficiar el canonge José Julia el 15 de juliol. El redactor de la crònica va dir que «asistieron las personas más salientes de Sagunto y pueblos del alrededor ». Els novençans viatjaren cap a Barcelona i unes altres capitals.

Seguir llegint mès fets…

LEVANTE

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí