Destilerías Plà, 130 anys d’història amb el Brandy

0
1040

És una de les poques empreses valencianes que pot afirmar amb orgull que ha sobrepassat el centenari treballant amb els mateixos mètodes i il·lusió que el primer dia i abans de res amb molt bona salut per a afrontar altres 100 anys més.

Hui les portes de la destil·leria en l’antiga carretera de Barcelona a l’altura de Puçol s’obrin com el primer dia. Aquell any 1890 en què l’oncle Pepe Plà, un emprenedor del segle XIX va decidir iniciar una aventura que li va portar a elaborar el que és hui dia un dels millors brandys d’Espanya, el Brandy Vell. Poc imaginava l’oncle Pepe que la seua empresa sobreviuria a guerres, riuades, fams i incomptables crisis econòmiques, però més d’un segle després el seu llegat està més viu que mai.

L’empresa actualment és un calc d’aquella que va iniciar la seua marxa a la fi del Segle XIX. Res ha canviat, tot està igual. El despatx, les barriques, l’alambí, el laboratori, el pati…, unes instal·lacions que guarden xicotets tresors centenaris que continuen utilitzant-se diàriament.

REPORTATGE

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí