Retrat Creatiu pel fotògraf José Ramón Solsona a la Casa Capellà Pallarés – Sagunt

0
1072

En les fotografies de la sèrie Retrat Creatiu que ens presenta en aquesta exposició José Ramón Solsona Aleixandre, fusiona aspectes del retrat d’inspiració pictòrica amb tocs clàssics i tendències actuals de la fotografia de fantasia. El retrat creatiu o de fantasia va més enllà del tret fotogràfic.

L’existència d’una idea o projecte inicial fa que se centre en el personatge al qual ha de retratar. Per tant és eminentment figuratiu. El personatge pot ser real; en algun cas històric; o imaginari, triat aquest del món del cinema o del còmic.

L’interés de José Ramón Solsona pel dibuix i la pintura desemboca en la fotografia autodidacta. Posteriorment s’interessa per l’estudi de la imatge fotogràfica com a mitjà d’expressió artística, per la qual cosa inicia estudis en la EASD València, Cicle de Fotografia.

Amplia coneixements amb Luis Baylón, Andrey Balabasov, Gabriel Brau i Sinuhé Gorris, centrant-se en la fotografia documental i el retrat clàssic.

Documenta festes i tradicions relacionades amb la cultura popular, al mateix temps que fa treballs en l’àmbit social i d’esdeveniments com a grups de jazz i swing.

Ingressa en Agfoval Agrupació Fotogràfica Valenciana, on va dirigir produccions de fotografia escenificada.

LLOC DE L’EXPOSICIÓ
Sala Michavila – Casa Capellà Pallarés – Sagunt
De dilluns a divendres: de 09:00 a 14:00 hores i de 16:00 a 21:00 hores

A continuació poden veure un vídeo on apareixen algunes de les seues fotografies, així com d’entrevistes.

VÍDEO

 

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí