DIANTO REED QUINTET EMOCIONARÀ ELS ESPECTADORS DEL CICLE DE MÚSICA “VICENT GARCÉS” DE FAURA AMB “LA MÀGIA DEL DUENDE”

0
882

El concert del pròxim 15 de juliol combinarà música i una posada en escena dinàmica i coreografiada

“Identidades: la magia del duende” és la proposta de concert de Dianto Reed Quintet per al pròxim concert del Cicle de Música Valenciana i de Cambra “Vicent Garcés” que tindrà lloc el 15 de juliol, a les 23 hores, a la plaça de l’Hostal. És un programa d’una hora de duració basat en música espanyola, amb el qual Dianto convida a l’audiència a trobar i sentir el “duende”, un sentiment indescriptible que només pot ser aconseguit a través de l’art.

Identidades es presenta combinant música i una posada en escena dinàmica i coreografiada, creant una connexió directa amb el públic. A més, es reciten fragments de la conferència “Teoría y Juego del Duende” del cèlebre poeta Federico García Lorca en la qual tracta de descriure, de manera poètica, la seua visió personal del «duende».

La música abasta des del Renaixement espanyol fins a l’actualitat, passant per compositors de reconegut prestigi com Manuel de Falla, Granados i Xoán Montes, entre altres. L’única peça no espanyola del programa és l’escrita per Cosí Ish-Hurwitz, està inspirada en «El Amor Brujo» i consta de tres moviments que s’aniran intercalant durant tot l’espectacle, actuant com a fil conductor i que desemboca en eixa icònica peça de Manuel de Falla.

El principal objectiu d’Identidades és portar el «duende» a cada espectacle. Una cosa que no és tangible i que no es pot expressar amb paraules, sinó que cal trobar i experimentar. S’associa comunament a l’art espanyol, i intenta reflectir la màgia que sorgeix de manera natural durant una representació. El «duende» és un concepte que va més enllà de la raó, que apel·la directament a les emocions que l’artista evoca en el públic mentre actua.

CINC JOVES MÚSICS ESPANYOLS AMB GRAN PROJECCIÓ

María González Bullón (oboé), Ovidi Martí Garasa (saxofon), María Losada Burgo (fagot), Erick Steven Rojas Toapanta (clarinet baix) i María Luisa Olmos Ros (clarinet) formen Dianto Reed Quintet. Un grup de música de cambra format per cinc joves músics espanyols que, amb la intenció de créixer musical i personalment, coincideixen realitzant els seus estudis de màster en el Conservatori d’Amsterdam.

Dianto Reed Quintet ofereix un nou enfocament al tradicional concert de música de cambra, transformant-lo en una experiència més interactiva amb l’audiència. En les seues actuacions, toquen sempre de memòria i es juga amb els contrastos i l’element sorpresa, a més d’incloure escenografia i coreografies que ajuden a crear una major connexió entre el públic i els músics.

Formats en diferents conservatoris superiors d’Espanya, els membres de Dianto Reed Quintet formen part de diverses orquestres joves nacionals i internacionals com la Jove Orquestra Nacional D’Espanya (JONDE), Jove Orquestra de la Unió Europea (EUYO), Nationaal Jeugd Orkest (NJO) o Jong Nederlands Blazers Ensemble (jongNBE), entre altres. Actualment, els membres del grup han acabat els seus estudis de màster en el Conservatorium van Amsterdam.

Ha sigut guardonat amb el Primer Premi en el Grachtenfestival Conservatorium Concours 2021, el Storioni Concours 2021, en el XV Concurs Nacional de Cambra Vila de Cox i ha estat un dels quatre finalistes del Dutch Classical Talent 2022/2023, la final del qual ha tingut lloc al maig de 2023. A més, al passat mes de juny ha guanyat el primer premi del concurs “Juventudes Musicales de España”, en la modalitat de Cambra, fent història en convertir-se en la primera agrupació amb esta formació d’instruments que guanya el certamen.

MARA ARANDA, CLAUSURARÀ EL CICLE DE MÚSICA

El Cicle de Música “Vicent Garcés” tancarà la seua XV edició el pròxim 29 de juliol amb “Trobairitz” un concert de Mara Aranda sobre les dones compositores de l’edat mitjana.

 

 

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí