Diputació inclou al Camí de les Valls en el seu programa de millora de camins d’interés territorial

0
785
Visita de Toni Gaspar y Pablo Seguí al Camí de les Valls en febrer de 2017

Les obres de millora del ferm, senyalització i ampliació d’aquest important vial seran executades en 2021

Les gestions dutes a terme per l’Ajuntament de Benifairó de les Valls davant la Diputació de València han donat resultat i l’ens provincial escometrà en 2021 les obres de millora del Camí de les Valls, un important camí rural que exerceix un paper vertebrador entre Sagunt i Les Valls.

La millora del Camí de les Valls va ser un dels punts més destacats de la reunió que van mantindre l’alcalde de Benifairó, Toni Sanfrancisco i el president de la Diputació i alcalde de Faura, Toni Gaspar, el passat 6 de febrer, en la seu de la Diputació de València. No obstant això, cal recordar que les gestions per al condicionament del Camí de les Valls van començar fa ja dues legislatures. Així mateix, tant Toni Gaspar com l’anterior Diputat de Carreteres, Pablo Seguí, van visitar en 2017 el Camí de les Valls per a constatar la necessitat d’aquestes actuacions.

Tal com exposa Toni Sanfrancisco, “la Diputació ha inclòs al Camí de les Valls en un projecte de millora junt a altres 18 camins de la província. Aquests camins, qualificats com d’interés territorial, es caracteritzen perquè tenen una importància que transcendeix la del municipi o municipis en els quals es troben i posseeixen una important funció vertebradora del territori, complementària a la xarxa local de carreteres. L’objectiu de la Diputació de València és dur a terme les obres de millora d’aquestes infraestructures durant l’any vinent”.

Cal destacar que les obres suposaran l’ampliació, senyalització i condicionament del ferm en els 4 quilòmetres d’extensió del Camí de les Valls, que transcorre entre els termes municipals de Sagunt i Benifairó, encara que diàriament és utilitzat per gran quantitat de veïns de Faura i la resta de localitats de Les Valls. “Per a nosaltres és un vial de gran importància, que si fora de titularitat Municipal hauríem millorat fa temps. Així mateix, si fora propietat de la Diputació també havia pogut ser recondicionat a través de Pla de Camins Rurals. No obstant això, el Camí de les Valls és una via pecuària titularitat de la Generalitat Valenciana, i això ha retardat els tràmits per a poder actuar en ell”, conclou Toni Sanfrancisco.

Deixar una resposta:

Please enter your comment!
Please enter your name here