DOS ANYS HA ESPERAT EL CRIST PER A RECÓRRER TOTS ELS CARRERS DE QUART

0
935

Dos anys ha necessitat el Santíssim Crist de l’Agonia, per a recórrer tots els carrers del seu poble, Quart de les Valls. Així com en l’anys 2018, una forta tempesta, amb important quantitat de pluja, va provocar la suspensió de la processó, enguany, amb una temperatura més aviat tropical, ha fet que ningú necessitara manega llarga per a viure l’esperat dia del Crist de Quart. Més d’una jaqueta per a estrenar, en l’armari penjada estarà.

Com la tradició indica, gent de totes les localitats de les Valls i d’altres comarques, amb la seua vela roja, han acompanyat per tot el poble al Crist. Més gent encara, com a espectadors estaven.

Curiositats de la processó: (1) Els portadors del Crist, estan organitzats col·locant-se els de menys alçada davant, així, anar pujant progressivament. (2) En tot el recorregut de la processó, oficialment, els portadors només poden beure en dos ocasions. (3) Quan el Crist entra al carrer València, només entren, a més dels rectors, els clavaris, els festers i els representants de la corporació municipal. A més, amb els ciris apagats. Algun fester no estava al corrent, i encés el portava. El motiu és perquè el carrer València, és el carrer del joc de la pilota i la cera no ha de caure en la calçada, és un perill per al jugador.

A continuació, disposen d’un vídeo resum del pas del Crist pels carrers de Quart.

 

 

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí