L’AJUNTAMENT DE QUARTELL APROVA EN PLE LA DEFENSA DELS SERVEIS PÚBLICS

0
454

A proposta del grup municipal d’EUPV de Quartell el ple ordinari del 15 de juliol de 2020 aprovà  la  moció  en  defensa  dels  Serveis  Públics  per  6  vots  a  favor  (5  del PSPV-COMPROMIS i 1 d’EUPV) i 3 abstencions (PP).

Lluís Molina el regidor d’EUPV de Quartell va presentar i defensar davant del ple la importància i la necessitat dels Serveis Públics  com a única garantia de justicia social per la classe treballadora. Així com, per assegurar el compliment del drets fonamentals de la ciutadania a una Sanitat i Educació universal de qualitat, i una cobertura social que cubrisca unes condicions de vida dignes a la gent.

En aquests sentit, recalcà la situació de crisi mediambiental i sanitària que estem vivint i que s’ha vist palesa aquest any 2020 en fenòmens naturals devastadors com la DANA Gloria i l’expansió de la pandèmia del COVID19 està tenint conseqüències dramàtiques per la nostra societat, tant en pèrdues econòmiques com en vides humanes. La crisi mediambiental està fortament lligada a un sistema productiu destructiu pel planeta i per les societats.

No és un problema exclusiu del pobles espanyol, o quarteller, té unes implicacions globals i caldrà de preses de decisions globals. No obstant això, l’experiència viscuda ha ficat de relleu la importància de la classe treballadora per tirar endavant, cal ficar en valor la força del món de treball com única via per la resolució de conflictes complexos i greus. La classe treballadora, amb el seu esforç i dedicació ha estat ahí, per quan tot es va detenir   garantir els subministres bàsics de tota la població. Cal destacar en aquests moments els serveis essencials, les treballadores de la sanitat pública que de vegades sense la protecció sanitària necessària amb integritat han sacrificat la seua vida i les seues famílies pel bé comú d’una societat.

S’ha demostrat la professionalitat del personal sociosanitari, educatiu, bombers, brigades forestals, protecció civil, cossos i forces de seguretat. Els quals amb els seus mitjans, clarament insuficients i precaris, com s’ha ficat de manifest, ho ha donat tot perquè el nostre poble superara una crisi sanitària sense precedents amb les menors pèrdues possibles.

Ha quedat palés que la cobertura sanitària, l’atenció a les persones majors i el sector educatiu no estava preparat per fer front a aquesta situació després que des de 2011 sistemàtiques retallades en els serveis públics deixaren malmès l’Estat de Benestar al nostre país. Per altra banda, la privatització de part del sector sociosanitari, no han demostrat una resposta eficient i suficient, sinó més bé el contrari les deficiències en l’atenció a les persones que presten serveis de pagament han empitjorat la situació.

És per això, que per tirar endavant, des d’EUPV de Quartell, com sempre hem fet proposem reforçar els nostres serveis públics, com única garantia per exercir els drets de la ciutadania en igualtat. El nostre treballadors públics del sistema sanitari, sociosanitari i de cures, educatiu, bombers i cossos de seguretat de l’Estat han demostrat el valor dels seus professionals, per això requereixen d’un sistema públic i universal suficientment finançat, com garantia d’accés de tota la població a la salut, a les cures, a l’educació i a la seguretat. Mai més retallades als serveis públics. Mai més la mercantilització dels ciutadans. Som persones humanes no consumidors de serveis.

EUPV de Quartell agraeix al grup municipal PSPV-COMPROMIS el recolzament a la nostra demanda de reforçar els serveis públics i lamenta l’abstenció del grup Popular, perquè pensem que desaprofita una ocasió per treballar en pro dels interessos de tot el poble i de la gent .

Aquesta Moció serà enviada a les diferents forces polítiques, socials i econòmiques per instar a un gran pacte per la reconstrucció social del nostre poble, i per enfortir els llaços de solidaritat i cooperació amb la resta del món. Així com als governs de l’Estat i de la Generalitat Valenciana per reclamar un sistema fiscal just i igualitari, i un finançament autonòmic just que permeta sufragar l’Estat de Benestar (Sanitat, Educació, Pensions i Serveis Socials).

Finalment, instem a l’Ajuntament de Quartell a mantenir els serveis municipals públics i la seua gestió pública: cultura, esports, socioeducatius, sanitaris, gestió i sanejament d’aigües (potable i residual), gestió de residus, entre altres.

EUPV

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí