El col·legi l’Ermita de Benifairó acudeix a La Vall d’Uixó que acull el I Encontre “Lletres i Amics”

0
978

Els col·legis Ausiàs March i l’Ermita s’uneixen per la millora i ús del valencià

El dilluns 27 de maig, l’entorn natural de les coves de Sant Josep va acollir el I encontre en valencià, en el que han participat els alumnes de 3r del CEIP Ausiàs March de la Vall d’Uixó i els alumnes de 4t del CEIP l’Ermita de Benifairó de les Valls.

El projecte que persegueix normalitzar l’ús del valencià entre l’alumnat castellanoparlant, té un marcat caràcter social amb el que pretén facilitar la integració dels alumnes dins la societat i la cultura valenciana.

Per aquest motiu, els mestres Ana Isabel del Fresno i José Pérez han reprès i dinamitzat l’ús de la carta entre l’alumnat d’educació primària. L’objectiu principal és que el llenguatge siga no sols un instrument de comunicació amb el que compartir inquietuds, idees i interessos; sinó també un element amb el que plantejar reptes, jocs, jeroglífics i endevinalles, deixant que cada xiquet/a desperte la seua capacitat creativa, al temps que tenen l’oportunitat de conèixer nous amics.

L’encontre ha estat carregat d’activitats com l’intercanvi de regals, els jocs educatius, els reptes lingüístics i la visita al riu subterrani més llarg d’Europa, una jornada en la que no han faltat les mirades còmplices, els somriures nerviosos i les preguntes curioses però tot davall un nexe d’unió, el valencià, com a llengua pròpia de comunicació.

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí