El Cor de Jesús de Faura abans d’eixir en processó

0
1392

Diumenge passat, dia 25, es va celebrar la festa del Cor de Jesús a Faura. Per falta de clavaris, l’acte va ser organitzat pel Consell Pastoral.

A continuació presente una xicoteta ressenya de la història del Cor de Jesús de Faura.

La cofradía del Cor de Jesús no és tan antiga. La seua imatge fou duta en 1926. Per aquells anys s’expandí molt la devoció al Cor de Crist. La nova icona es féu en 1942. La festa s’acabà en 1966-67, i tornaren a traure’l en processó en 1983 i següents fins al present. També és repartit un programa per les cases anunciant la festa. Enguany no s’ha realitzat cap programa per falta de clavaris.

La imatge de 1926 va ser esculpida a expenses d’Elvira Ramón i beneïda en juny d’aquell any i la nova, de 1942, es obra de fusta de Josep Maria Ponsoda, feta a expenses del poble i zeladores de 1942.

Pacos-de-Miret

«VERSANT AL COR DE JESÚS» vers de Francisco Nicasio Gil, fill del Roig de Miret

Narradora: Teresa Nicasio Gil, filla del Roig de Miret

 

El retaule fou beneït en la solemne festa del titular celebrada en 29 de juny de 1947, i decorat i daurat en or vell per Benjamí Boit, Josep Arnau i Josep Ruíz, del 25 d’octubre al 5 de noviembre de 1982, a expenses de les clavàries de 1983, que ho foren Mª Pilar Gamón Álvaro, Teresa Gaspar Martínez, Maria Guillem Conejos, Vicenta Jordá Pérez, Josefina Terol Carrascosa i Teresa Vila Benlloc. El lampadari fou obsequi de Dolors Adrián García i de Jon Ander Gómez Adrian.

En l’ermita de Santa Bàrbara figura una altra imatge del Cor de Jesús, una mica més xicoteta que la imatge situada en l’església. Segons veïns, era la imatge que s’emprava en la processó, pel seu poc pes, fins a l’arribada del carro mòbil.

VÍDEO PREPARACIÓ DEL COR DE JESÚS

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí