El cor d’un porc li dona vida a un humà

0
380

Més enllà de la broma, Bennett sabia que el trasplantament era “qüestió de vida o mort”. I en unes declaracions realitzades abans de la cirurgia que ha facilitat ara el centre mèdic va dir: “Vull viure. Sé que és donar pals de cec però és la meua última oportunitat”.

L’aposta ara com ara ha sigut guanyadora. En l’operació, que la Agència del Medicament dels EUA va autoritzar per a “ús compassiu” en nit de cap d’any, Bennett va rebre el cor facilitat per Revivicor, una companyia basada en Virgínia, que havia realitzat 10 modificacions genètiques en l’animal. Es van desactivar quatre gens, incloent un que codifica una molècula que provoca una agressiva reacció de rebuig en humans i un altre que fa que el cor continue creixent. A més, es van inserir sis gens humans per a fer que el sistema immune tolere més el nou cor.

Les primeres 48 hores, que són crítiques, van transcórrer sense incident. I Bennett seguia el dilluns connectat a un bypass cardiopulmonar que ajuda al seu cor i els seus pulmons, però de moment no havia mostrat rebuig ni presentava infeccions, dues dels majors riscos en els xenotrasplants. “Crea el pols, crea la pressió, és el seu cor”, va explicar el doctor Griffith. “Està funcionant i sembla normal”.

Podcast – Per a escoltar en el mòbil, tocar el text: Reproduir en Navegador

VÍDEO

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí