El Ple de Faura aprova la modificació de l’ordenança fiscal de l’impost de la plusvàlua

0
373

La venda d’habitatges que no incrementen el seu valor no tributaran

El Ple de l’Ajuntament de Faura ha aprovat, durant la sessió ordinària de març i per unanimitat, la modificació de l’Ordenança fiscal reguladora de l’Impost sobre l’Increment de Valor dels Terrenys de Naturalesa Urbana, més coneguda com a plusvàlua, donada la necessitat d’adaptar el seu contingut al nou règim jurídic d’aquest impost, i que estableix un tipus únic de gravamen al 30%.

Amb aquesta modificació s’elimina l’obligació de tributar en les vendes d’habitatges en les que no s’haja produït un guany respecte al valor original de d’aquestes, tal com va establir el Tribunal Constitucional i que el Govern estatal va regular en un real decret, que establia un termini de sis mesos perquè els ajuntaments adaptaren les seues ordenances, termini que finalitza en maig.

APROVACIÓ DE L’INVENTARI MUNICIPAL

Durant la sessió plenària, s’ha aprovat també l’actualització de l’Inventari Municipal de béns i drets de Faura en data de 31 de desembre del 2021, amb les altes, baixes i rectificacions produïdes. L’acord ha rebut el vot favorable de tots els grups polítics.

PROPOSICIONS DELS GRUPS POLÍTICS

El Grup Junts per Faura ha presentat una proposició en defensa de la citricultura Valenciana en què es donava suport a les reivindicacions de la Conselleria d’Agricultura i s’instava al Govern d’Espanya a defensar, davant la Comissió Europea, la revisió de l’acord comercial amb Sud-àfrica, amb especial atenció i protecció als cítrics valencians; la declaració dels cítrics valencians com a “producte sensible»; i l’establiment del tractament fred per als productes cítrics que importe la UE de tercers països. L’acord ha estat aprovat per unanimitat.

D’altra banda, també s’ha aprovat, per unanimitat, la proposició del Grup Junts per Faura de condemna de l’assalt patit per l’Ajuntament de Lorca, el passat gener, mentre celebrava el Ple ordinari.

31 de març de 2022

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí