EL PLE DE L’AJUNTAMENT DE FAURA APROVA IMPULSAR UNA SENYALITZACIÓ MUNICIPAL DELS SENDERS A INSTÀNCIES DE JUNTS PER FAURA

0
777

Comunicat de Junts per Faura

El passat dilluns 30 de setembre el ple de l’Ajuntament de Faura va aprovar una proposició del grup municipal Junts per Faura que insta a l’Ajuntament a impulsar, junt amb les administracions dels pobles amb terme municipal limítrof, la senyalització de senders i camins rurals municipals per així poder preservar i posar en valor el patrimoni ambiental de la Vall de Segó. La moció també demana la creació d’una comissió tècnica d’experts que inventarie tots els camins rurals i senders de la Vall de Segó, tot demanant que estiga integrada no solament per les administracions locals, sinó també per entitats de la societat civil com el Centre Excursionista de la Vall de Segó.

Junts per Faura va defensar aquesta moció posant de manifest la necessitat de preservar el patrimoni natural i de posar en valor la immensa tasca que els darrers anys s’ha fet en aquest sentit, sobre tot des del Centre Excursionista. Ara – deien – cal donar una empenta més i senyalitzar aquestes rutes per garantir-ne la conservació.

Els valencianistes també impulsaren dos declaracions institucionals a les que es va adherir el conjunt del ple; una referida a mesures solidàries amb les comarques del sud del País Valencià afectades pel temporal, i l’altra pel manteniment de les platges de la comarca.

Finalment, la coalició d’esquerres també portà a debat una moció per a la inclusió social en els espais d’oci i els edificis municipals. La moció pretenia avançar en qüestions bàsiques com l’eliminació de barreres arquitectòniques, l’adaptació dels espais a persones amb mobilitat reduïda i amb diferents tipus de trastorns habituals al si de la nostra societat. La sorpresa la donà l’actitud bel·ligerant i gens constructiva manifestada pel PSOE local, que va manifestar la intenció de votar en contra de la moció argüint errors de forma. Arribats a aquest punt i donada la nul·la intenció d’entesa mostrada pel govern local – que sí havia pactat declaracions i mocions anteriors –  els valencianistes decidiren retirar la moció abans que el PSOE hi votara en contra.

El portaveu republicà Domènec Garcia manifestà que ‘havien vist la pitjor cara del PSOE, la que amb terminologia agressiva i paraules malsonants vol embrutar el debat per a tirar per terra una proposta necessària que, al nostre criteri, no ha de tindre color polític, en especial perquè aquest tipus de millores en el poble beneficien a tots i no tenen ideologia. Ens hem quedat molt sorpresos. Disgustats i sorpresos’. Junts per Faura seguirà treballant en aquest projecte; ara però, des d’altres àmbits.

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí