EL TALLER DE DANSA CONTEMPORÀNIA DEL CEIP SANT VICENT FERRER DE FAURA CONCLOURÀ AMB “LA CONSAGRACIÓ DE LA PRIMAVERA”

0
245

L’espectacle s’oferirà el 22 de juny, a les 22 hores, al pavelló multiusos

La idea de canvi, vida i renaixement seran els pilars fonamentals de l’espectacle “La consagració de la primavera”, d’Ígor Stravinski, que oferirà l’alumnat de sisé de Primària del CEIP Sant Vicent el pròxim 22 de juny, a les 22 hores, al pavelló multiusos de Faura. L’actuació serà el colofó al taller de dansa contemporània patrocinat per l’Ajuntament de Faura i impartit per Hort Art al centre escolar del que l’estudiantat ha participat durant tot aquest curs 2021/2022.

El coreògraf Alex Guerra i el ballarí Pere Bodí dirigeixen aquesta proposta de recerca de la dansa contemporània amb xiquets i xiquetes que enguany ha celebrat la seua quarta edició. l’objectiu del programa és ajudar les i els alumnes a descobrir el seu cos a través de jocs senzills (en grup o sols) que consisteixen a combinar habilitats imaginatives i moviment. En aquesta ocasió, partint de l’estructura musical de Stravinski, es desenvolupa una reinterpretació contemporània del ballet per elaborar conjuntament els elements dramatúrgics.

“El sol regenera la vida, la natura torna a emergir després de la pausa de l’hivern. Movent-se dins d’aquest material sonor l’alumnat proposa un ritu de composició coreogràfica contemporània, on els seus cossos elaboren diferents estructures coreogràfiques per a transformar l’acció de l’escenari en un ritual de pas compartit”, assenyala Guerra.

Les classes de dansa són un espai creatiu on xiquetes i xiquets entren en relació amb ells mateixos i amb una obra d’art, connecten amb les instàncies del seu temps, i conreen una mirada empàtica, crítica i participativa. En definitiva, “el projecte pretén connectar diferents aspectes del seu món amb formes artístiques i comunicatives i apropar-los als llenguatges interpretatius contemporanis i a la gran tradició musical, implicant-los directament a tots els nivells”, conclou Bodí.

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí