En la VIII edició de FAURART el mandril està amb “ESTAT DE GRÀCIA” i nosaltres també

0
581

Vuit propostes configuraran una programació amb artistes de dilatada trajectòria

Després de l’edició especial de l’any passat, que es va traslladar al mes d’agost, i de la suspensió de la de l’any 2020, FaurArt tornarà a Faura els pròxims dies 7 i 8 de maig. El seu mes habitual. Sota el lema “Estat de gràcia”, el Festival de Teatre i Arts de Carrer, que està patrocinat per l’Ajuntament de Faura i que compta amb el suport de l’Institut Valencià de Cultura, presentarà una completa programació que omplirà les diferents places del municipi amb rialles, música i divertides actuacions per a tots els públics, però també de reflexió sobre el món que vivim i de reivindicació del paper de les dones a la història.

En total, durant tot el cap de setmana s’oferiran vuit espectacles que es reresentaran a les places Major, de l’Hostal, d’Almorig, Dr. Fleming, mestre Enric Garcés o del Mercat i carrer adjacents.

El lema d’aquesta vuitena edició, “Estat de gràcia”, no sols simbolitza la vinculació que té el festival amb l’humor i el positivisme, sinó que fa referència a la dilatada trajectòria dels i de les artistes d’enguany, els quals es podria dir que es troben en estat de gràcia. Pel que fa a la seua procedència, 3 són de la Comunitat Valenciana, 2 de Catalunya, 1 de Madrid i 1 del País Basc.

QUATRE ESPECTACLES PER AL DISSABTE I TRES PER AL DIUMENGE

La programació començarà dissabte, 7 de maig, a les 17:45 hores amb “Girafes”, de Xirriquiteula Teatre. Una mostra itinerant on una família de girafes, amb música en directe, passejarà pels carrers de Faura descobrint una nova manera de veure’l i viure’l. Eixiran des de la plaça del Mercat, i s’encaminaran pels carrers Mariano Benlliure, Cervantes, València i Joaquim Rodrigo fins a arribar a la plaça mestre Enric Garcés, on a les 18:20 hores, la companyia Emiliano Alessi sorprendrà els i les assistents amb “Tei Tei”, un show semi-itinerant on l’ajuda del públic i la cinta adhesiva seran els elements fonamentals de l’espectacle.

En acabar, la família de Girafes ens encaminarà cap a la plaça Major, on l’humor continuarà, a les 19:30 hores, amb el pallasso Tortell Poltrona, fundador de Pallassos sense Fronteres, i el seu “Post Clàssic”, un espectacle que recopila els seus millors números.

La programació del dissabte finalitzarà, a les 22.30 hores, a la plaça de l’Hostal, de la mà de Teatres de la llum companyia referent en l’àmbit estatal d’este tipus d’espectacles, que oferiran “Ciutats de la llum”, un espectacle on jugaran amb les ombres d’objectes quotidians creant ciutats i arquitectures efímeres amb la música en directe del Trio Aulós, una proposta plena de màgia i poesia visual.

Diumenge, FaurArt començarà amb Máximo Óptimo, un bufó del segle XXI, que, a partir de les 17:30 hores, a la plaça Major, ens traslladarà a un peculiar circ de carrer amb perilloses acrobàcies i situacions extravagants i divertides.

A les 18:30 hores, serà el torn de l’espectacle itinerant “Maletes de terra”, de Visitants Teatre. Des de la plaça Dr. Fleming fins a la d’Almorig cinc dones compartiran el seu pas pel període històric que va des de la II República i la postguerra, mitjançant escenes inspirades en esdeveniments històrics, però connectades amb l’època actual. L’espectacle ha guanyat el Premi de les Arts Escèniques Valencianes 2020, al Millor Espectacle d’Arts de Carrer, de l’Institut Valencià de Cultura; i ha estat nominat a Millor Espectacle de Carrer dels Premis MAX 2022.

Per a tancar aquesta vuitena edició, la companyia Trapu Zaharra ens farà passar una estona molt divertida amb “Turisteando”, on una extravagant parella experimentarà les conseqüències dels viatges virtuals. La cita serà a les 19:30 hores, a la plaça de l’Hostal.

UNA EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA COMPLETA EL PROGRAMA

Als voltants de la mateixa plaça de l’Hostal i com a activitat paral·lela al programa de teatre i arts de carrer, s’oferirà durant tot el cap de setmana l’exposició fotogràfica “Memòria”, de Joan Ortolà, membre de l’Associació Fotogràfica “A todas luces”. Una mostra on les platges d’Almardà seran les protagonistes.

FaurArt és ja una referència de les arts escèniques de carrer per a tots els públics de la comarca de El Camp de Morvedre. S’ha convertit en un gran aparador dels millors espectacles per a públic infantil, juvenil i adult, que acull cada any més de 3.500 espectadors. El seu caràcter obert i la possibilitat de poder gaudir de diferents espectacles a peu de carrer, en espais plenament accessibles, fan de FaurArt un festival on el concepte de cultura inclusiva adquireix una nova dimensió.

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí