Enric Garcés Garcés, el gran mestre de Faura

0
781

Enric

En el si de la seua família formada per son pare Enrique Garcés Ballester i sa mare Josefa Garcés Vila, el qual van tindre set fills. L’any 1909 van tindre el seu fill Enric Josep Garcés i Garcés, segons consta en el Registre Civil tambe tenia Josep, i que va nàixer a Faura en la casa de la seua família situada en la plaça del Pou, núm. 8, hui plaça de Lope de Vega, núm. 5. Als pocs anys els seus pares amb els seus cinc fills: Enric, Jaume, Enriqueta, Sacramento i Fina es van traslladar a viure al carrer Major de Faura.

A continuació es presenta una xicoteta ressenya de la seua biografia realitzada per Sergi Arrando:

“Músic, Compositor i Director de Banda”.

A molt primerenca edat va ingressar en la banda de la Societat Joventut Musical de la seua localitat natal, Faura. Seguirà estudis superiors en el Conservatori de Música de València amb els mestres Antonio Palanca i Manuel Palau. Va ser director de la banda de l’Alcúdia de Carlet amb la que va obtindre importants premis. Per concurs de mèrits va ser anomenat director de la banda de Tarrasa i més tard va ser designat com a director del Conservatori de Tarrasa. En 1969 és anomenat director de la banda Municipal de Barcelona.

Entre la seua producció musical destaca la transcripció per a banda de gran nombre d’obres. Ha compost peces per a piano, de cambra i vocals. Ha col·laborat en diverses publicacions especialitzades i en les seccions musicals de periòdics d’informació”.

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí