ERPV pregunta al Ministerio de Transporte sobre l’impacte mediambiental del projecte ferroviari Sagunt-Terol

0
347

El grup parlamentari d’Esquerra Republicana en el Congreso de Diputados ha formulat una bateria de preguntes al Ministerio de Transportes amb motiu de la licitació d’un nou estudi del traçat ferroviari entre Sagunt i Terol, una petita part del corredor cantàbric-mediterrani.

L’anterior estudi informatiu, fet el 2006 pel Ministerio de Fomento no es va tramitar ambientalment, per la qual cosa no es va aprovar administrativament, però sí manifestava la complexitat de disseny a causa de l’orografia amb un desnivell de 1200m d’alçada en 130km.

La federació comarcal d’ERPV segueix «vigilant perquè l’afecció dels espais naturals protegits de la Xarxa Natura 2000 no siga malmesa per aquest nou projecte«. Així, la presidenta republicana, Adela Alba, manifestava que «no es pot tirar línies sobre un pla del projecte des d’un despatx a centenar de kilòmetres, sense cap consideració pel patrimoni natural de les comarques del Camp de Morvedre i Alt Palància com va passar el 2006«.

La sèrie de preguntes que li fa ERPV des de Morvedre al ministro José Luis Ábalos, qui dirigeix ara aquest departament, tracten «de fiscalitzar les actuacions amb impacte mediambiental del possible trajecte, informar del grau de protecció que aplicarà el ministeri sobre el nou estudi i les alternatives tècniques que s’hi han considerat«.

Deixar una resposta:

Please enter your comment!
Please enter your name here