La Diputació finança 92 projectes d’infraestructures al Camp de Morvedre amb una inversió de 5,9 milions d’euros – Faura, Quart i Benifairó entre ells

0
567
  • L’àrea de Cooperació que dirigix Carlos Fernández Bielsa ha donat llum verda a estes obres de millora d’infraestructures i serveis que decidixen els municipis en el marc del Pla d’Inversions 2020-21
  • Les actuacions en instal·lacions municipals, zones verdes, equipaments culturals i esportius o sanejament tindran lloc en tots els municipis excepte Sagunt, que com a gran ciutat tindrà una altra línia de subvenció al costat de Torrent, Paterna i Gandia

 22/octubre/2020. Els municipis del Camp de Morvedre poden executar ja els projectes de millora d’infraestructures i serveis inclosos en el Pla d’Inversions 2020-21 de la Diputació de València, que deixarà a la comarca 5.933.948 euros. La corporació provincial ha donat llum verda a 92 projectes sol·licitats pels ajuntaments, que amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de les veïnes i veïns del Camp de Morvedre seran una realitat en els pròxims mesos.

La capital de la comarca, Sagunt, participarà en una altra línia de subvenció de projectes específics al costat de Torrent, Paterna i Gandia, en la seua condició de gran ciutat.

Entre les sol·licituds dels municipis de la comarca, destaquen les 14 obres de sanejament i xarxes d’aigua potable; els 8 projectes de millora de l’accessibilitat en espais públics; el mateix nombre que les actuacions per a la creació o manteniment de zones verdes i d’intervencions proposades pels ajuntaments en matèria d’eficiència energética; a més de les 7 obres d’ampliació o renovació d’espais esportius.

Entre les iniciatives locals a les quals va donar llum verda el ple de setembre de la Diputació també es troben una desena d’actuacions de millora en equipament i obra pública en instal·lacions municipals; 4 projectes d’urbanització de carrers i entorns urbans; altres 4 intervencions en equipaments culturals i educatius; i 5 adequacions de camins i vials de la comarca.

En total, 42 actuacions que complixen alguns dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) incentivats per la Diputació i que suposen quasi la mitat dels projectes que s’executaran al Camp de Morvedre en el marc del Pla d’Inversions provincial per al que resta d’enguany i l’any vinent.

Projectes destacats

Entre les obres que s’executaran en una quinzena de municipis de la comarca destaquen, entre altres, la rehabilitació integral de l’edifici que acollirà el nou centre cívic d’associacions locals en Canet, amb un pressupost pròxim al mig milió d’euros; l’eliminació de barreres arquitectòniques als carrers Major i Sant Vicent d’Albalat dels Tarongers (230.000); les millores en el poliesportiu de Faura (215.000); la renovació de la xarxa de sanejament dels carrers Torres-Torres, Mariano Benlliure, Blasco Ibáñez i Futur d’Algímia d’Alfara (246.000); i la rehabilitació de l’edifici de l’Ajuntament d’Estivella (290.000).

També es reformarà el centre educatiu juvenil de Quart de les Valls, amb una inversió provincial de 160.000 euros; es construirà una planta potabilitzadora i un nou depòsit d’aigua potable en el camí de Quart de Benifairó de les Valls (115.000); es reformaran els vestuaris i pistes del poliesportiu de Gilet (135.000); i s’escometrà la construcció d’un nou edifici a l’Ajuntament de Petrés i un parc infantil al carrer Les Escoles, amb un cost global de 220.000 euros.

En paraules del diputat de Cooperació Municipal, Carlos Fernández Bielsa, “les obres d’este nou Pla d’Inversions donen resposta a les necessitats dels municipis de la província, que són els que millor coneixen la seua situació i indiquen a la Diputació on han de destinar-se les ajudes”. En l’apartat tècnic, Fernández Bielsa destaca “la flexibilitat del programa, l’ampliació dels terminis per a facilitar l’execució de les obres i la possibilitat de suspensió dels mateixos per circumstàncies extraordinàries, l’assessorament per a reinvertir els romanents i garantir que els municipis disposen de l’import total que els correspon, així com l’avançament del 50% de l’anualitat en el moment de l’adjudicació”.

Un pla de valors

El responsable provincial destaca que este és “un pla de valors”, no sols quant al percentatge de projectes vinculats a la sostenibilitat. Un 54% dels municipis ha certificat la seua aposta per la mobilitat sostenible i un 76% dels ajuntaments, al voltant de 200, tindrà un pla d’igualtat en 2021, la qual cosa convertirà València en “la província més compromesa amb la igualtat, però també amb l’energia no contaminant, l’aigua neta i el sanejament, a l’avantguarda de ciutats i comunitats sostenibles”.

I dins d’este pla de valors juguen un paper important els plans urbanístics d’actuacions municipals (PUAM), una eina de previsió de creixement sostenible i estratègia de desenvolupament local amb la qual la Diputació incentiva als ajuntaments. En el cas del Camp de Morvedre, 15 projectes estan directament relacionats amb els PUAM.

En línies generals, el Pla d’Inversions 2020-21 donarà resposta a 2.284 sol·licituds dels ajuntaments de la província, ens locals menors i mancomunitats per a executar projectes de millora d’infraestructures i serveis en els municipis valencians, amb una inversió global de 144 milions d’euros. El 90% de les obres les gestionaran directament els consistoris i la resta la Diputació, a petició d’estos.

Quant a les categories en les quals s’enquadren els projectes presentats pels ens locals, un 72% són obres de millora en infraestructures i espais públics, un 14% subministraments, un 12% plans urbans estratègics, els anomenats PUAM, i un 2% adquisició de terrenys. Un altre pilar d’este Pla d’Inversions és la sostenibilitat. Més de 900 projectes, un 40% del total, coincidixen amb objectius de desenvolupament sostenible com l’eficiència energètica (21% de les sol·licituds); xarxa de sanejament o distribució d’aigua potable (25% dels projectes); millora de l’accessibilitat en edificació i espais públics (15%); i noves zones verdes (14% de les actuacions previstes).

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí