Esquerra Republicana del Camp de Morvedre incorpora als Pressupostos Generals de l’Estat 300.000 euros per a la restauració del Palau dels Vives de Canyamàs a Benifairó de les Valls

0
579

Adela Alba: «el Palau dels Vives i Canyamàs és una peça fonamental del patrimoni de Benifairó i, també, del País Valencià que ha perdut bona part de la seua extensió per la falta de voluntat política dels últims anys. Amb aquesta esmena podrem plantejar la seua rehabilitació».

La senadora republicana Elisenda Pérez ha incorporat en el transcurs de la negociació pressupostària diverses esmenes transaccionades d’Esquerra Republicana del País Valencià, entre les quals la restauració del Palau dels Vives de Canyamàs de Benifairó de les Valls amb una dotació de 300.000 euros. A parer de la senadora «És una bona notícia que s’hagen aconseguit desencallar projectes molt necessaris i reivindicats des de fa anys per les comarques valencianes».

El president d’ERPV, Josep Barberà, ha manifestat la seua satisfacció per aquestes esmenes que ha qualificat de reivindicacions històriques del teixit associatiu i de l’independentisme valencià “Estem molt acostumats els valencians a veure com l’estat espanyol ens maltracta any rere any en les inversions en aquests pressupostos. Millorar-los ja és una victòria i demostrem que l’independentisme valencià és necessari i útil i que com més força tinga l’independentisme valencià en els nostres municipis, en les Corts, o en el Congrés de l’estat espanyol, millor serem tractats els valencians i més sobirania aconseguirem”.

Barberà ha valorat molt positivament la tasca que des de fa anys du a terme la secció comarcal d’Esquerra Republicana del Camp de Morvedre, amb Adela Alba al capdavant, per fer possible aquesta restauració, tot destacant «el seu esforç i la seua decidida aposta per preservar el patrimoni de les Valls i el Camp de Morvedre»

Per a Adela Alba, presidenta d’ERPV del Camp de Morvedre i candidata a l’alcaldia de Benifairó de les Valls «el Palau dels Vives i Canyamàs és una peça fonamental del patrimoni de Benifairó i, també, del País Valencià que ha perdut bona part de la seua extensió per la falta de voluntat política dels últims anys. Benifairó és un poble menut que no pot fer front a la gran inversió que necessita el Palau. Amb aquesta inversió que hem aconseguit de l’estat demostrem, a més, que els sobiranistes som imprescindibles per avançar en la millora dels nostres pobles».

El Palau dels Vives de Canyamàs és un edifici del s. XVII i un dels pocs exemples d’arquitectura civil renaixentista del País Valencià. Construït pel qui fou ambaixador de Felip III a Gènova i baró de Benifairó Juan Vives de Canyamàs qui el va encarregar a l’arquitecte italià. L’any 2006 es va anunciar per primera vegada la seua rehabilitació tot i que encara està pendent, tret de la subvenció de 2017 per consolidar murs i coberta.

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí