EL PARC DE LA RODANA A FAURA INCITARÀ A REFLEXIONAR SOBRE L’AMOR EN POSITIU AMB “EL CAMÍ DE L’ESTIMA”

0
582

L’Ajuntament continua implementat noves zones a favor de la igualtat i contra la violència de gènereo amb motiu del 25N

Un homenatge a l’amor en positiu. Així es pot descriure l’objectiu del nou projecte escultòric que, sota el títol “El Camí de l’Estima”, l’Ajuntament de Faura instal·larà al parc de La Rodana coincidint amb el 25 de novembre, Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència cap a la Dona. Aquest recorregut estarà constituit per un total de quatre parades, on es reivindicarà, a través d’altres tantes escultures, la bona estima, l’eliminació de l’amor tòxic, la protecció a les víctimes i el poder de l’autoestima en una relació de parella.

Amb motiu del 25N, l’Ajuntament donarà a conéixer aquest nou espai i ho farà amb alguns dels seus principals destinataris: l’alumnat del CEIP Sant Vicent Ferrer. Segons ha explicat la tinent d’alcalde, Consol Duran, “mai hem d’oblidar que precisament en la més tendra infantesa és quan arrelen sentiments que poden desembocar en conductes inapropiades durant l’edat adulta”. “Per això, l’eradicació d’aquesta xacra social, com és la violència de gènere, cal que comence amb els nostres menuts i menudes”, ha apuntat.

Però, no només a ells i elles està dirigit aquest ambiciós projecte, sinó que “El Camí de l’Estima” es configura com un recurs didàctic a l’aire lliure que tractarà de fer reflexionar sobre eixe estimar en positiu a totes aquelles persones que visiten el parc de La Rodana, una zona molt concorreguda durant els caps de setmana i en èpoques festives.

Malgrat que la iniciativa es donarà a conéixer el dia 25, la celebració pel Dia contra la Violència de Gènere ha començat a l’escola hui, dimecres, 23 de novembre, amb una activitat d’animació lectora a càrrec de Rembombori Cultural. El Cicle d’Infantil ha gaudit amb el conte “El cofre de la igualtat”, mentre que l’alumnat de Primària ha assistit a la representació de “Basta! Stop violència de gènere”.

QUATRE ESCULTURES, QUATRE ESTACIONS

“El Camí de l’Estima” transcorre per un recorregut marcat amb quatre escultures

dissenyades específicament per a transmetre el seu significat de manera poètica, tant conceptual com estèticament. Així, cada escultura és una estació que simbolitza un element o una característica de l’amor, remarcant què és i què no és estimar en positiu.

La primera de les escultures es titula “Emmarca l’amor” i està situada en un lloc privilegiat. L’obra, que té forma de marc fotogràfic, enquadra unes espectaculars vistes de l’horitzó i de la mar Mediterrània. A més, incorpora en els seus costats uns elements gràfics, 13 roses i 3 papallones, que, a priori, poden resultar únicament decoratives, però que són també un homenatge a diverses dones: “Les 13 roses” i les Germanes Mirabal.

Seguint el passeig es troba el «Cohet de l’adeu”, una espectacular escultura que pretén convertir-se en una zona simbòlica de punt i final, que envie molt lluny tot allò que no és estimar-se en positiu, tot allò que converteix a l’amor en tòxic i que fa malament a una parella.

Per a acabar, “El Camí de l’Estima” fa un homenatge a l’amor pur i total: l’amor propi, l’autoestima. Tot comença a anar bé quan una persona s’estima a si mateixa. Quan una persona es cuida psicològicament i físicament, és més fàcil que es comporte igual amb els seus semblants. La flama simbolitza l’amor i l’infinita energia que este produeix quan és positiu.

Pròximament, el recorregut s’ampliarà amb una nova parada que, amb el títol “Conta’m” i simbolitzant un tipi, versarà sobre la importància de denunciar qualsevol maltractament per tractar de posar solució al problema. A més, s’inclouran diversos codis Qr en les escultures, on, entre altres informacions, s’aportaran consells sobre què no és estimar-se en positiu i quan una relació deixa de ser sana.

Després de les diferents intervencions dutes a terme per l’Ajuntament en aquest espai natural, La Rodana s’ha convertit ja en tot un símbol contra la violència de gènere i a favor de la igualtat. El que va començar amb l’escultura “Passat, present i futur” i “el Passeig de les Dones” ha anat creixent gràcies a altres iniciatives, com la “cadira Carmelina” i, més recentment, “el Jardí de les Cinc Roses”. Ara, amb “El Camí de l’Estima” es continua en treballant en la mateixa línia, incidint en la necessitat d’educar en la tolerància, el respecte i les relacions sanes.

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí