FAURA ACULL UN DELS MUNTATGES FLORALS DE «TORNA LA PRIMAVERA»

0
350

La proposta de Floristeria Sonya es podrà visitar a la plaça Major del 18 al 23 d’agost

La plaça Major acollirà entre el 18 i el 23 d’agost un dels 20 muntatges florals del projecte ‘Torna la Primavera’, una iniciativa de l’Associació Nacional de Floristes subvencionada per la Diputació de València, que té per objectiu contribuir a reactivar un dels sectors greument afectats per la pandèmia del coronavirus.

En el cas de Faura, el muntatge que s’exhibirà serà creat per Floristeria Sonya, que presentarà un treball que pretén ser un homenatge a tots als i les floristes que han treballat a Faura i als que han format part de la seua evolució professional durant els 25 anys que porta en el sector. L’equip que l’ajudarà a conformar el muntatge comptarà, entre altres professionals, amb exfloristes de Faura.

«Torna la primavera», que constituirà una espècie d’homenatge a la primavera robada per la pandèmia, es concretarà en la instal•lació de 20 peces ornamentals en diferents municipis de la província de València, en el marc de la campanya ‘Racons florals per a tots’, amb la qual el gremi pretén fomentar la cultura floral. Per a això, l’Associació Nacional compta amb la col•laboració de l’Associació de Productors i Venedors de Flors de Mercaflor, Clip… Flores y más, Mercavalència i la pròpia Diputació.

La visibilitat del treball que exercix el sector, afectat directament per la cancel•lació d’esdeveniments de tota mena a causa de la COVID-19, està garantida amb els espais triats per al muntatge, tots ells d’especial rellevància per la seua bellesa, valor arquitectònic o interés cultural i històric.

Un total d’11 comarques valencianes, a més de la capital, participaran en este projecte d’ajuda al sector florista. Des de Paterna, Manises, Rafelbunyol, Godella i Albalat dels Sorells, a L’Horta Nord i Sud, fins a Quatretonda, a la Vall d’Albaida, els muntatges florals engalanaran racons de Gandia, a La Safor; Faura i Quartell, al Camp de Morvedre; Benissanó i L’Eliana al Camp de Túria; Carcaixent, Alberic, Alginet i L’Alcúdia a la Ribera Alta; Cullera a la Ribera Baixa; Moixent a La Costera; Requena i Ayora.

17 d’agost de 2020

Deixar una resposta:

Please enter your comment!
Please enter your name here