Hermenegildo Arribas Martínez, veí de Quartell i 100 anys d’història

1
1439

Finestra-Rey

En aquest mateix mes d’abril, fa dos anys, vaig estar amb Hermenegildo Arribas en la seua casa per a fer-li una entrevista.

Llavors 100 anys tenia, avui 102, possiblement el veí amb més edat de les Valls.

Va ser un gran aficionat als bous en el carrer i precisament, un dia de bou en la localitat de Quartell, on ha sigut veí més de 80 anys, s’ha acomiadat de tots nosaltres per sempre.

A continuació podeu llegir i veure el vídeo de l’entrevista que li vaig fer l’any 2016.

HermenegildoUna vesprada d’abril em vaig acostar a casa de Hermenegildo Arribas Martínez. Ho vaig trobar sentat, tot còmode i repantigat en la seua butaca, totalment, automàtica. Porta rodes, puja i baixa d’altura, es tomba, tot confort.

Hermenegildo, va nàixer en Fuentecantos, província de Soria, l’any 1916. Ara fa 100 anys.

Als seus 20 anys va haver d’anar a la guerra civil, sent ferit de metralla en diverses ocasions.

En finalitzar la guerra va passar al cos de la Guàrdia Civil i a la quarta destinació, que va tindre, va arribar a la caserna de la Guàrdia Civil de Quartell.

A Quartell va conèixer a la qual ha sigut la seua dona i  mare dels seus quatre fills.

Estic convençut que a Hermenegildo, se li podria aplicar la dita de: “TIRA MÈS UN PÈL DE ….. QUE UNA MAROMA DE BARCO”. Quan li faltaven dos anys per a jubilar-se de Guàrdia Civil i, després tenir una bona pensió, es deixa el cos per a dedicar-se a les terres, de secà i de regadiu, de la dona. Ens podem imaginar perquè.


Ha sigut un gran aficionat als bous pel carrer, principalment a Quartell, on la seua participació activa es pot comprovar a la foto que s’adjunta.

Les piles de Hermenegildo, segueixen i segueixen. La seua il·lusió de seguir vivint continua intacta. Una germana seua va arribar als 103. Pensa batre el seu record. Sembla ser que el manantial de llet materna va ser de categoria especial. Segur que batrà el record, de medicaments, només està prenent aspirines però, dosis de xiquet i per precaució.

Està pensant en les pròximes festes de Quartell, concretament en el bou. Diu que a torejar no! ja no puc. Ho vorà des de la balconada.

M’ha convidat per a vore el bou, no he acceptat. Li he dit que tornaré però, per a vore-ho a ell.

Ha sigut un plaer parlar amb Hermenegildo.

hermenegildo-1
Hermenegildo, obrint la porta del caixó del bou – Quartell

Article publicat en el periodic en el seu aniversari. 

HERMENEGILDO ARRIBAS, UN CENTENARIO QUE VE EL FUTURO CON OPTIMISMO – QUARTELL
J.V.M.- Quartell.

Hermenegildo Arribas Martínez, cumplió sus cien años de vida justo el pasado 1 de enero. Su familia le dedicó un cariñoso homenaje y una comida cordial para celebrar el agradable evento.
El señor Arribas, uno de los vecinos más populares del municipio, nació en Fuentecantos, provincia de Soria, el año 1916. Durante parte de su vida fue Guardia Civil, en cuatro municipios. En el cuartel de Quartell, tras dejar su cometido en la institución, se dedicó a la agricultura, que acaparó su interés con gran intensidad. Y por su integridad, se ha ganado el respeto de los convecinos, que lo consideran un quarteller más.
Actualmente, desarrolla su vida con apacible tranquilidad, y mira el futuro con optimismo. Opina que la agricultura, tras el pedrisco del año pasado, irá mejorando este año, y confía en que los precios de venta de cítricos será bueno. También, en el aspecto político, piensa que, aunque la vida ha evolucionado y las nuevas generaciones son distintas, ve con optimismo el futuro confiando en que la situación sea mejor. La mirada serena y apacible de Hermenegildo Arribas, tras cumplir un siglo, invitan a afrontar la vida de la manera más favorable.

ENTREVISTA

1 Comentari:

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí