Imprescindibles, amb la dramaturga Lluïsa Cunillé i Salgado

0
624

Imprescindibles és un nou programa de La Finestra ràdio, on Sara Vallés i Carles Llusar, ens oferiran uns podcast, amb interpretació inclosa, en relació amb temes artístics com a teatre, música, literatura,… Hui ens interpreten un text de l’obra La Vergonya, de la dramaturga Lluïsa Cunillé i Salgado.

PODCAST

L’any 1990 Lluïsa Cunillé i Salgado, va iniciar la seva participació, durant tres anys, en els seminaris de dramatúrgia textual impartits per José Sanchis Sinisterra a la Sala Beckett de la ciutat de Barcelona, i és cofundadora amb Paco Zarzoso i Lola López de la «Companyia Hongaresa de Teatre» l’any 1995.

Al llarg de la seva carrera ha rebut el Premi Institució de les Lletres Catalanes de teatre l’any 1997 per la seva obra Accident, el Premi Ciutat d’Alcoi el mateix any per L’afer, el Premi Ciutat de Lleida de teatre el 1998 per Dotze treballs i el Premi Ciutat de Barcelona de teatre el 2005 per Barcelona, mapa d’ombres. L’any 2007 ha estat guardonada amb el Premi Nacional de Teatre, concedit per la Generalitat de Catalunya, perquè amb un llenguatge personal implica el públic, referint-se a la seva experiència íntima i col·lectiva, des d’un angle de perplexitat i sorpresa.

L’any 2004 participà en l’adaptació per al cinema de l’obra d’Eduard Márquez Febrer, duta al cinema per Sílvia Quer. El 2007 el realitzador Ventura Pons ha dut al cinema la seva obra Barcelona, mapa d’ombres en la pel·lícula Barcelona (un mapa), amb guió del mateix director.

El 2008 li va ser concedit el Premi Lletra d’Or al millor llibre en llengua catalana de l’any anterior pel text de l’obra Après moi, le déluge. Es tracta de la primera vegada que el premi recau en un text teatral.

El 2010 va rebre el Premi Nacional de Literatura Dramàtica del Ministeri d’Educació i Cultura.

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí