Joves voluntaris canadencs, netegen els plàstics, vidres i borses de fem, en l’Estanyol de Quartell

0
1725
 Comentaris d’Enric Amer, representant d’Acció Ecologista Agró

Hi havia una vegada, una consellera de Medi Ambient i Agricultura, que estiuejava en Gat Montes.

D’açò, fa ja 15 anys. Va preguntar si podia fer alguna cosa per les nostres platges i, al final, com havia d’instal·lar algunes més per l’Albufera, Cullera, … va decidir instal·lar una altra més en l’Estanyol de Quartell.

És una màquina per a netejar, plàstics, borses de fem, vidres, en resum, tots els materials sòlids de les aigües d’entrada a la Gola. Tot semblava bonic.

Neteja-5Una vegada instal·lada s’esperava, amb il·lusió, el seu funcionament el més prompte possible. Gens més lluny de la realitat, no és que no van vindre a inaugurar-la i fer la seua corresponent foto, no! és que, mai, s’ha posat la màquina de neteja en marxa.

A açò, dins del seu recinte construït, li col·loquen 3 contenidors de fem. Què ha ocorregut! Els turistes veuen els contenidors però, no poden accedir a ells. Què fan? Tirar els plàstics, vidres i borses per dalt de la tanca.

Va passant el temps i ningú s’acostava a netejar-ho. Cada dia, més plàstics, vidres i borses. Tots els possibles responsables de la seua neteja, Ajuntament de Sagunt i Confederació Hidrogràfica, estaven informats. Ningú ha anat a netejar-ho.

Al final, uns joves voluntaris canadencs, han accedit al xicotet recinte i ho han netejat. Es pot veure a la foto.

Ara falta atendre la màquina. Està oxidada i plena de branques i bulles.

Les preguntes son, per què, i per a què, es va posar la màquina?

Neteja-3

Enllaç-Portada

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí