JUNTS PER FAURA DEMANA AL PLE LA CREACIÓ D’UNA XARXA D’OBSERVATORIS COMARCALS DE PREVENCIÓ D’INCENDIS FORESTALS

0
535

Comunicat de premsa de Junts per Faura

La coalició valencianista d’esquerres ‘Junts per Faura’ ha demanat al ple de l’Ajuntament que desenvolupe un conveni de col·laboració per a l’establiment d’una xarxa d’observatoris en el Camp de Morvedre, juntament amb la resta d’administracions implicades, que servisquen de sistemes de vigilància per a previndre incendis forestals en les masses boscoses de La Vall de Segó i tota la comarca.

En eixe sentit el portaveu de la coalició Domènec Garcia va indicar que les accions de les institucions de la comarca per a protegir els paratges naturals autòctons no eren noves, havent-se posicionat reiteradament a favor d’accions similars com la petició de paisatge protegit, el corredor verd entre les serralades Calderona i Espadà o el rebuig a obres que ens pogueren malmetre l’entorn. Tot afegint que esperen que l’Ajuntament de Faura no canvie la posició i el plenari emeta una resolució favorable a la moció.

D’altra banda, Junts per Faura també han demanat al plenari local que inste al Govern Valencià  a atorgar l’Alta Distinció de la Generalitat a Paco Muñoz, pels mèrits aconseguits al llarg de la seua carrera com a activista cultural al País Valencià. Fonts del grup valencianista afirmen que ‘és de justícia reconèixer i premiar a Paco Muñoz per la seua ampla trajectòria de defensa i promoció de la nostra llengua i la nostra cultura’.

Per últim la coalició d’esquerres ha presentat una moció relativa a l’AP-7; en ella els valencianistes han demanat diverses mesures, entre elles la bonificació del 50% de l’import del peatge als vehicles pesats al seu pas pel País Valencià i a eximir de l’import del peatge als vehicles lleugers que utilitzen l’AP-7, almenys en els trams coincidents amb les carreteres de major sinistralitat o alta intensitat de tràfic. Així mateix des de coalició integrada per Esquerra Republicana i Compromís insten al Govern de l’Estat no prorrogar la gestió de l’AP-7 i alliberar-la definitivament a finals del 2019.

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí