La baixà del Crist de Quart amb anècdota inclosa

0
2894

Arribe a l’espai lliure de l’ermita del Crist, els portants en el carrer estaven esperant i la missa iniciada estava.

Tota l’esplanada plena, pot ser que més de 400 devots atents a l’homilia realitzada pel capellà titular Guillermo Carrasco, acompanyat pels capellans Josep Martínez, Germán Amer i José Luis.

La cerimònia estava precedida pels Clavaris d’Honor: Fernando Torres Coronel i Dª Esperanza Díaz Gil, i aquests, acompanyats pels membres de la Confraria Santíssim Crist de l’Agonia Quart de les Valls i de la majoria de la corporació de Quart de les Valls.

Per a finalitzar, el capellà Guillermo Carrasco, desitja a tots els presents passar un dia feliç.

Ha sigut una cerimònia senzilla i acompanyada per la veu de la soprano Silvia Queralt.

Acabada la missa em vaig al carrer per a esperar la baixada del Crist. Mentre vaig fent fotos als participants de la processó, també als membres de la Confraria, als Clavaris d’Honor, i per fi, a l’emotiva arribada de la imatge del Crist portada pels vint portants, desprès als quatre capellans i als representants de la corporació municipal. Tots els esmentats la seua foto van tenir.

En plena processó em saluda el capellà Josep Martínez i em diu que li faça una fotografia, ho tenia a vista lateral i em diu que preferia de cara per a eixir amb la resta de capellans. Per a açò, intente donar uns passos ràpids, sé que no estic per a aquests trots, però la foto la demanava un deixeble de Déu. Doncs bé, pot ser que al Crist no li va agradar la idea, ensopegada en la vorada de la vorera; Rey, màquina de fotografiar i utensilis varis, tot pel sòl. En definitiva, només va faltar que s’acostara el Crist; capellans, corporació, veïns, amics,… tots interessant-se per la meua salut i la processó parada.

He de dir que en aqueix moment em vaig sentir aclaparat i avergonyit per tota la situació generada. Amb aquestes lletres demane disculpes a tots per l’ocorregut i trencar el clàssic protocol de la Baixada.

També donar les gràcies a tots, capellans, autoritats, veïns de Quart i amics en general, que van estar amb mi fins que em vaig anar a l’hospital.

Una vegada fetes les proves pertinents, només ha sigut el peu del Rey inflamat.

Gràcies a tots.

ÀLBUM DE FOTOS DE LA MISSA I BAIXÀ

(Punxar les dues xicotetes fletxes paral·leles que estan al peu de l’àlbum i veuran les fotos de major grandària)

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí