JUNTS PER FAURA LAMENTA QUE PSOE I PP BLOQUEGEN LES SEUES APORTACIONS AL PRESSUPOST

0
895

El passat 30 de desembre es va aprovar el pressupost municipal per al 2021 amb els vots a favor de PSOE i PP i els dos vots contraris de la coalició Junts per Faura

Comunicat de JUNTS PER FAURA

En el torn de debat, el portaveu valencianista, Domènec Garcia exposava que «fa més de 10 dies que hem fet propostes al pressupost amb la ferma voluntat de millorar-lo, fer-lo més obert, participatiu i amb més i millor cobertura per als veïns i veïnes de Faura, però l’Alcalde, Toni Gaspar, no sols no ha volgut acceptar-ne cap, sinó que el govern del PSOE ni ha respost. Ens hem trobat la porta de la participació i el diàleg tancada.«

La coalició d’esquerres incidia que «si bé és lícit no acceptar propostes de l’oposició per ser el PSOE majoria i gaudir dels vots quasi incondicionals del PP, no és digne de la praxi política municipal menysprear les preguntes i aportacions de l’oposició en la línia d’arrimar el muscle, més encara en temps de dificultats sanitàries i econòmiques. Torna, lamentablement, el tarannà poc dialogant de l’alcalde i l’equip de govern«.

D’entre les aportacions al document votades en contra per PSOE i PP, destacava la de valorar econòmicament i tècnicament un estudi per l’adquisició del producte ‘mantascola’ per als xiquets i xiquets de l’escola municipal del poble. La mantascola és un producte dissenyat perquè tant alumnes com professorat dels centres escolars puguen combatre les baixes temperatures de l’hivern en temps de pandèmia, ja que resulta imprescindible la ventilació creuada a les aules.

L’altra aportació al pressupost de Junts per Faura, també rebutjada pel govern del PSOE amb el suport del PP, va ser l’activació dels pressupostos participatius iniciats el 2018. En paraules del regidor de Junts per Faura, José Cerezo, «no dona un missatge positiu engegar un projecte de pressupost participatiu el 2018, demanar al veïnat que faça propostes i valore la seua rellevància, per a dos anys després desar en l’oblit el document en un calaix. Mentre el govern local adopte aquesta voluntat poc participativa i opaca, la nostra coalició s’hi oposarà sempre«.

Deixar una resposta:

Please enter your comment!
Please enter your name here