JUNTS PER FAURA REQUEREIX AL GOVERN ESPANYOL REVISAR LA PROHIBICIÓ GENERAL DE LES CREMES AGRÍCOLES

0
403

Comunicat Junts per Faura

El plenari de l’Ajuntament de Faura requereix per unanimitat al Govern espanyol la revisió de la prohibició de cremes agrícoles decretada el passat mes d’abril. La llei espanyola ha canviat la naturalesa jurídica de les restes agrícoles i forestals, passant a considerar-se residus i, per tant, prohibir-se la seua crema amb caràcter general. El portaveu valencianista Domènec Garcia ha indicat què, tot i reconèixer els avenços en matèria d’economia circular que originen el debat i aprovació d’aquesta llei, Madrid provoca si més no el desconcert al sector agrícola i sembra un daltabaix en les maneres fer dels valencians que portarà aparellat uns costos econòmics per als llauradors ja ofegats per la misèria que rodeja les circumstàncies del camp valencià.

Per aquestes raons Junts per Faura ha instat al plenari a demanar la revisió de la norma espanyola i a redoblar els esforços de la Conselleria d’Agricultura i Transició Ecològica de la Generalitat per a promoure alternatives a futur per a les cremes, sempre amb una transició gradual entre el sistema actual i el futur.

El Consell local ha estat per a Junts per Faura ple d’unanimitats, car què la resta de representants també s’han sumat a la seua proposició per a demanar al Govern espanyol d’aprovar una norma reguladora que incorpore aspectes jurídics favorables per a l’impuls de comunitats energètiques locals. En aquest sentit, el regidor valencianista José Cerezo indicava que cal afavorir la tramitació de les comunitats energètiques i facilitar la seua posada en funcionament amb diverses modificacions, com per exemple l’augment de la distància requerida per a abastar tot el terme municipal o poder donar servei a municipis limítrofs entre si.

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí