La Casa Gran de Faura homenatjarà a poetes com Federico García Lorca, Rafael Alberti o Antonio Machado

0
592

La soprano Marta Estal i la pianista Elena Doménech retran un homenatge a poetes com Federico García Lorca, Rafael Alberti o Antonio Machado amb el concert «La canción de un pueblo»

Amb motiu del Dia a les víctimes de la Guerra Civil, el colp d’Estat i la Dictadura celebrat recentment, la Casa Gran acollirà el pròxim dissabte, 19 de novembre, a les 18:00 hores, «La canción de un pueblo». Un concert on, la soprano Marta Estal Vera i la pianista Elena Doménech Lorente retran un homenatge a la figura de poetes tan importants durant el període republicà com Federico García Lorca, Rafael Alberti o Antonio Machado.

Amb aquest projecte es pretén recordar i rememorar el 14 d’abril de 1931, dia de la proclamació de la Segona República a Espanya, amb els sues himnes i cançons més representatives. El recital s’acompanya, a més, de projeccions que il·lustren cadascuna de les cançons.

El programa posarà en valor la figura d’aquells renombrats poetes, als que el fascisme va assasinar o condemnar a l’exili. Així, amb les peces interpretades es recordaran les seues paraules, injustament silenciades, a través de compositors contemporanis i actuals.

El públic gaudirà amb les composicions de Rodolfo Halfter o C. Gustavino, que posaren música a poemes de Rafael Alberti; o del poema “Parábola” d’Antonio Machado amb la música de Miquel Ortega. També s’interpretaran cançons tan reconegudes com “Al Alba”, de Luis Eduardo Aute o “Jo vinc d’un silenci”, de Raimon.

En definitiva, “La canción de un pueblo” és un viatge al passat a través de les petjades deixades en paraules i partitures.

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí